Raluca Abrihan

O echipă de liceeni din România a câştigat o competiţie de robotică în Rusia

Thumbnail

Echipa AutoVortex, formată din 7 elevi de la licee din București, a obținut locul 1 și medalia de aur la cel mai mare și mai important eveniment științific și tehnic din Federația Rusă – FIRST Russia Robotics Championship.

Echipa AutoVortex s-a calificat la acest eveniment în urma finalei de la Campionatul Regional de Robotică din St. Petersburg din decembrie 2019.

Cei 7 liceeni fac parte din programul de robotică implementat în țara noastră de Asociația „Nație Prin Educație”, BRD FIRST Tech Challenge Romania.

Echipa AutoVortex a fost format din: Stan Andrei, Pitic Gabriel, Cudrici Dimitrie, Grădinaru Alexandru și Ștefan Roșca - Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Dunuta Andrei - Colegiul Național Sf. Sava Vasile Theodor - Colegiul Național Ion Neculce. Echipa este coordonată de antrenorul Panea Ionuț Valentin – asist. Univ. Dr. Profesor de Finanțe la Academia de Studii Economice din București.

Cei doi roboți ai României, construiți și programați în Java de elevi, au jucat toate meciurile de calificare cu brio și în finală au format alianța care s-a luptat cu cele mai bune 2 echipe rusești. Finala a fost câștigată de Alianța României AutoVortex, care a stabilit cu această ocazie un nou record euro-asiatic la puncte.

De asemenea, Echipa AutoVortex a primit premiul Innovate Award, pentru robotul cel mai ingenios și avansat din punct de vedere tehnic.

În urma câștigării locului 1, echipa AutoVortex a fost invitată să reprezinte țara noastră la Campionatul Mondial de Robotică Maryland Invitational din iunie 2020, unde sunt admise doar cele mai bune echipe din lume.

„Acest rezultat confirmă statutul de lider internațional al echipei de robotică AutoVortex și adaugă un nou trofeu de locul 1 la palmaresul de 6 victorii consecutive în Rusia și peste tot în jurul lumii: Coreea de Sud, Hong Kong, Australia, Africa de Sud, Canada, Israel, Olanda, Germania, Spania, Franța și Cehia”, declară mentorul Ionuț Panea.

AutoVortex urmează să joace regionala de calificare de la București în cadrul BRD FIRST Tech Challenge Romania, care va avea loc între 20 și 22 martie la Sala Polivalentă.

 

Parallax

Vizualizari
2159
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri