Raluca Abrihan

Premii de 10.000 euro pentru 3 afaceri culturale, din Cluj

Thumbnail

O aplicaţie de curatorie, oganizatori de targuri pentru circuri şi un proiect pentru gameri sunt cele trei idei de afaceri din zona culturală care au primit finanţări totale de 10.000 de euro la ediţia din acest an a Culturepreneurs, de la Cluj.

În 29 noiembrie a avut loc la Cluj Hub evenimentul în cadrul căruia au fost desemnați câștigătorii primei ediții Culturepreneurs. Juriul format din Mihaela Nădășan - Director Executiv Instituții Financiare și Relații Internaționale la Banca Transilvania, Adrian Neagomir - Director E-commerce Evozon, Rarița Zbranca - Director de Program la Centrul Cultural Clujean, Andrei Kelemen – Director Executiv Cluj IT Cluster și Cristian Hordilă - Manager TIFF a ales proiectele câștigătoare:

• Premiul I: Art to Go - o aplicație pentru mobil care dorește să transmită art snippets zilnice, curatoriate (în principal literatură, arte plastice și artă urbană).

• Premiul al II-lea: Circ Contemporan Circus Fairies - promovează circul contemporan și dezvoltarea unei comunități de jongleuri și acrobați în Cluj. Își propune să organizeze ateliere de inițiere și de perfecționare, atât pentru copii cât și pentru adulți, evenimente culturale și spectacole, proiecte sociale și multiculturale.

• Premiul al III-lea:

Gaming - proiectul vine în ajutorul gamerilor care doresc să facă performanță în condițiile în care, din anul 2024, eSports vor fi incluse în cadrul Jocurilor Olimpice.

&

Fotopia Collective Festival - un festival de fotografie ce își propune să aducă sub aceeași umbrelă proiecte de fotojurnalism, proiecte aflate la limita dintre documentar și ficțiune sau proiecte în care valoarea estetică domină valoarea informativă.

Premiile în valoare totală de 10.000 EURO au fost oferite de Centrul Cultural Clujean și de partenerii programului: ARIES Transilvania, Spherik Accelerator, Arxia, Cluj Startups, Cluj IT Cluster, define School, ZAIN - Design Expressions, Banca Transilvania, Carabas&Lungu, Hosterion, Cluj Hub, Liberty Technology Park Cluj, Cluj Cowork, Techsylvania, TSM, Scientifica, Clusterul de Industrii Creative, Techstars, Romanian-IT, Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca / UAD, Fapte, Electric Castle, TIFF, Sillicon Forest, Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative, Evozon.

Câștigătorii vor primi pe lângă sprijin financiar și consultanță legală, găzduire web pentru 1 an, spațiu de lucru, consultanță social media și comunicare, consultanță identitate vizuală, abonamente la diferite evenimente în care își pot îmbunătăți competențele.

„Ne doream să demarăm acum această ediție pilot pentru a testa conceptul și interesul comunității culturale. Cu peste 50 de participanți și 13 proiecte duse la final putem spune că a fost o ediție de succes. Anul următor vom construi pe această structură și vom extinde programul, atât ca durată cât și din punct de vedere al partenerilor și activităților de susținere. Culturepreneurs va deveni un factor important de inovație în cultură și un model de aplicare al tehnologiei în domeniul cultural” a declarat Mircea Vădan, managerul proiectului Culturepreneurs.

În etapa inițială a programului Culturepreneurs au intrat 25 de idei, dintre care 13 au fost alese de juriu pentru a intra în programul de mentorat, oferit gratuit prin proiect.

Parallax

Vizualizari
532
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri