Raluca Abrihan

23 de startup-uri din România, în finala națională a unei competiții cu proiecte din energie

Thumbnail

Aproape 300 de start-up-uri din 24 de țări din regiunea Europei Centrale și de Est vor participa la cea de-a cincea ediție a concursului internațional dedicat soluțiilor energetice dezvoltate de startupuri - PowerUp!. Competiția, organizată de InnoEnergy. România a avut 23 de înscrieri valide.

În câteva săptămâni, participanții își vor prezenta soluțiile în cadrul etapei naționale. În România, finala va avea loc pe 18 aprilie, la București.

Anul acesta cei mai mulți dintre participanți provin din Polonia - 46 de aplicații. Pe locul doi se află Serbia cu 29 de înscrieri, iar a treia poziție este ocupată de Ungaria cu 27 de candidați. România a avut 23 de înscrieri valide.

Participanții calificați în urma înregistrării vor concura acum în cadrul finalelor naționale, care vor avea loc între 29 martie și 25 aprilie.

Cea din România va fi organizată pe 18 aprilie, la București. În urma acestora, 14 echipe vor intra în marea finală a concursului de la Cracovia, concurând pentru premiul principal. Aceasta va avea loc pe 21 mai la Impact'19, cea mai mare conferință economică din regiunea ECE. Atât finalele naționale, cât și marea finală vor fi precedate de sesiuni de tip bootcamp - ateliere de lucru intensiv conduse de mentori de afaceri internaționali care vor ajuta la pregătirea startup-urilor pentru a-și prezenta ideile unui grup de investitori și experți din industrie.

Un startup care face biciclete din bambus, câştigător pe România la PowerUp, competiţie cu proiecte din sectorul energetic

Parallax

Vizualizari
668
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri