Raluca Abrihan

Competiţie de programare: Echipa câştigătoare propune un card inteligent pentru minori, controlat de părinți

Thumbnail

YLC Fintech Hackaton și-a ales câștigătorii, iar echipa de pe primul loc al hackathon-ului a lucrat la o soluție de card de debit inteligent pentru minori, prin care părinții vor putea verifica mai ușor cum sunt cheltuiți banii "de buzunar", dar care se concentrează și pe educația financiară a copiilor.

Evenimentul, derulat pe parcursul a trei zile, a reunit 25 de tineri participanți, grupați în 5 echipe, selectați din peste 150 de aplicanți. Studenții finaliști au construit 5 prototipuri pe baza temelor propuse de 5 companii de top din domeniul financiar, de la gigantul EY și până la startupuri fintech de succes cu rădăcini românești, cum sunt Modex și Blink.

"Prin aplicația pe care noi am devoltat-o, copiii vor învăța în mod direct despre bani, despre dobândă și despre economisire, pentru că vor opera în fiecare zi cu aceste concepte. Părinții vor scăpa de grija banilor de buzunar cash, le vor putea alimenta automat cardul copiilor și vor putea verifica în timp real cum sunt cheltuiți banii. De asemenea, aceștia vor putea să le dea sarcini copiilor pentru care vor fi răsplătiți financiar automat și, astfel, vor învăța importanța muncii cinstite, a onestității și a faptului că răsplata vine în momentul în care fac ceva util în schimb", a declarat Alexandru Topor, reprezentantul echipei câștigătoare.

Printre temele propuse se mai numără construirea unei platforme p2p de microcreditare, care se adresează celor 1,1 miliarde de femei din țările aflate în curs de dezvoltare, care în prezent nu au acces la servicii bancare; dezvoltarea unui sistem de monitorizare, bazat pe inteligența artificială, a tranzacțiilor suspecte din domeniul bancar și alertarea ofițerilor de risc; dezvoltarea unei platforme bazată pe tehnologia blockchain care să înlocuiască Biroul de Credite sau dezvoltarea unei aplicații software care să îi ajute pe investitori să tranzacționeze pe bursă, în funcție de un set de indicatori neconvenționali.

"YLC Fintech Hackaton a adus laolaltă dezvoltatori și entuziaști din fintech ce au dezvoltat produse tehnologice ce au puterea de a revoluționa lumea financiară. Timp de 72 de ore, participanții au dezvoltat soluții unice pentru industria financiară, folosindu-se de cele mai noi tehnologii precum machine learning sau blockchain. Echipele vor continua să lucreze la produsele lor și, în scurt timp, le vom vedea pe piață", a declarat Florin Grosu, Managerul Proiectului Fintech Hackathon.

Juriul care a ales echipele câștigătoare a fost format din reprezentanți ai băncilor, investitori și fondatori de startupuri. Juriul a beneficiat de prezența specială a Ambasadorului Elveției în România, domnul Arthur Mattli, și a Însărcinatului cu Afaceri al Germaniei la București, domnul Kai Hennig.

Parallax

Vizualizari
720
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Modrea
Mihai
exista deja Revolut

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri