Claudiu Zamfir

Fondator Clever Taxi: Experiența investitorului a fost mai importantă decât banii primiți

Thumbnail

Antreprenorul român Mihai Rotaru, cofondator al aplicației de mobil Clever Taxi, prin care se cheamă taxiurile, susține că pentru el mai importantă decât banii a fost experiența investitorului MyTaxi, care a cumpărat startup-ul românesc.

„Când am decis să luăm investiția pentru Clever, nu banii au fost cel mai important lucru atunci, ci experiența cu care investitorul s-a alăturat echipei noastre. Aveam nevoie de expertiza de business, aveam nevoie de cineva care ne poate ghida. Banii au fost un bonus. Asta trebuie să urmărească toate start-up-urile care decid să ia o finanțare privată. Experiența de business a investitorului poate sa facă diferența”, a spus Mihai Rotaru, zilele trecute, la Smart Talks, un workshop de antreprenoriat organizat de Banca Transilvania și Smart Bill.

În aprilie 2017, producătorul auto german Daimler (prin subsidiara sa mytaxi.net) a cumpărat aplicația românească de chemat taxiuri Clever Taxi. Potrivit fondatorului Clever, Mihai Rotaru, tranzacția s-a ridicat la o sumă în euro cu 8 cifre, adică cel puțin 10 milioane de euro.

La workshop-ul Smart Talks, Mircea Căpățînă, cofondator și manager de dezvoltare al sistemului de facturare și gestiune IT Smart Bill, crede că în România sunt mulți oameni valoroși de la care antreprenorii au de învățat, însă adesea cei care ies în față sunt cei ce  „vorbesc din cărți”.

„Ironia este că, deși sunt mulți oameni valoroși în România de la care antreprenorii ar putea primi sfaturi practice, aceștia nu au suficient timp pentru a ieși în față și a se implica, iar cei care sunt foarte efervescenți în acest demers, adesea nu au suficientă experiență și vorbesc din cărți. Prin Smart Talks urmărim să le oferim cât mai multor antreprenori informații la care altfel, probabil, nu au acces”, a spus Căpățînă, potrivit unui comunicat al Băncii Transilvania, remis luni StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
2201
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri