Raluca Abrihan

Fondatorul Shazam vine la Bucureşti

Thumbnail

Chris Barton, antreprenor, co-fondator și Director în Board-ul Shazam, vine la Bucureşti, la conferința Globale IAA ”Creativity4Better”, alături de alţi lideri în inovație și tehnologie pentru a vorbi despre cultura inovaţiei. Iată povestea antreprenorului care a creat una dintre cele mai populare aplicaţii de muzică, achiziţionată recent de Apple.

 

Chris Barton a lansat aplicația Shazam în 1999, pornind de la ideea originală de a ajuta utilizatorii să identifice o melodie de la radio sau dintr-un spațiu public, cu ajutorul unui telefon mobil. Înainte de apariția smartphone-ului, exista o modalitate de a găsi titlul unei melodii, și anume apelarea unui număr, apoi receptorul trebuia apropiat de aparatul de radio. La lansare, baza de cântece stocată de Shazam era de 2 milioane, iar identificarea dura 15 secunde.

Începând cu 2008, odată cu lansarea smartphone-urilor și listarea Shazam în app store-uri, aplicația a cunoscut o expansiune uriașă, fiind azi folosită în mod curent de peste un miliard de persoane la nivel global și înmagazinând peste 30 de milioane de melodii.

După vânzarea companiei către Apple, Chris Barton își continuă activitatea într-o altă nișă, cea a antreprenorilor. În prezent, acesta activează ca și consultant și investitor pentru startup-uri de tehnologie, continuând să dețină poziția de Director în Board-ul companiei Shazam.

Background-ul său profesional, ca fondator și lider al Shazam, Mobile Strategist pentru Google și Dropbox sau consilier pentru startup-uri tech, îl recomandă ca fiind un adevărat inovator și cunoscător al publicului de aplicații mobile, cu un spirit antreprenorial de excepție.

Apple operează "Apple Music", care este al doilea mare serviciu de streaming de muzică din Europa, după Spotify. Shazam oferă o aplicație de recunoaștere a melodiilor. Aplicațiile de recunoaștere a muzicii permit consumatorilor să recunoască muzica pe baza unei scurte eșantioane audio utilizând microfoanele încorporate în dispozitivele mobile.

Parallax

Vizualizari
348
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri