Adi Iacob

CEO-ul în vârstă de 12 ani care vrea să rezolve problemele gamerilor cu ajutorul criptomonedelor

Thumbnail

La vârsta de 12 ani, George Weiksner și tatăl său au creat un start-up care își propune să rezolve una din cele mai frustrante probleme ale amatorilor de jocuri video cu ajutorul criptomonedelor precum bitcoin. 

George spune că ideea pentru startup-ul Pocketful of Quarters i-a venit în luna septembrie a anului trecut, în timpul unei conversații cu tatăl său despre monede virtuale. "Eram frustrat pentru că de fiecare dată când renunțam la un joc video, pierdeam toate monedele pe care le-am câștigat în joc. Asta a însemna că am pierdut toată munca și efortul pe care l-am depus în joc”, a afirmat George Weiksner pentru Business Insider.

Soluția lui George este o monedă virtuală care dacă va fi adoptată de dezvoltatorii de jocuri video, va fi folosită în viitor ca monedă în joc. Criptomoneda, numită Quarters, este dezvoltată pe blockchain-ul ethereum și va fi în curând disponibilă pe site-ul Pocketful of Quarters, despre care George și tatăl său spun că va funcționa similar unui schimb de monede virtuale precum Coinbase. 

Conform viziunii micului antreprenor, Quarters va putea fi folosită pentru a cumpăra orice în jocuri — de la upgrade-uri la vieți suplimentare.

Deși este prima afacere pe care o dezvoltă împreună cu fiul său, Michael Weiksnera mai lucrat în domeniul criptomonedelor. El este absolvent al universității americane Stanford, iar în prezent conduce firma de capital de risc Rostrum Capital, care plănuiește să investească între 100.000 și 250.000 de dolari în 15 afaceri, în următorii doi ani, scrie MarketWatch. În 2013, Michael a lucrat pentru Colored Coins.

Tatăl micului CEO crede în potențialul criptomonedelor și al tehnologiei blockchain, iar când fiul său a venit cu ideea de a crea platforma de monede digitale pentru pentru jocuri video, Michael Weiksnera s-a gândit că ar putea face o afacere viabilă.

În timp ce el vede vârsta fiului său ca un avantaj, unii potențiali investitori pe care i-au abordat nu împărtășesc aceleași idei. 

Când cei doi antreprenori au încercat să intre cu startup-ul Pocketful of Quarters în incubatorul Techstars din New York, Michael a spus că vârsta lui George a fost o barieră. La început, el a spus că echipa Techstars părea interesată de proiect, dar în cele din urmă au renunțat. 

Deși s-a oferit să renunțe la titlul de CEO în favoarea tatălui său pentru a fi acceptați în program, Michael Weiksnera a spus că echipa Techstars a fost fermă când a venit vorba de vârsta lui George: "Ei au spus că nu pot avea pe cineva în vârstă de 12 ani în program”.

Într-un e-mail către Business Insider, directorul executiv al Techstars, Alex Iskold, a declarat că incubatorul de afaceri i-a refuzat pe cei doi antreprenori deoarece Pocketful of Quarters a fost pre-lansat și a aplicat după ce un nou grup de startup-uri a fost deja selectat. Cu toate acestea, el a spus și că echipa Techstars au considerat vârsta lui George ca fiind o problemă.

"Cred că există cu siguranță provocări și posibile datorii, având un CEO de 12 ani și am avut întrebări în acest sens", a spus Iskold.

"De ce nu poate cineva în vârstă de 12 ani să fie CEO?”, a întrebat Michael Weiksnera în timpul unui apel telefonic cu Business Insider. "Avem actori de 12 ani și sportivi de 12 ani. De ce nu putem avea antreprenori de 12 ani?”.

Surse: Business InsiderMarketWatch

Parallax

Vizualizari
2172
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri