Raluca Abrihan

Topul celor mai bogate femei din IT

Thumbnail

Femeile deţin o pondere foarte mică din numărul total de posturi de conducere ale marilor giganţi din tehnologie. Cea mai bogată femeie care faci bani din această industrie este fosta soţie a lui Steve Jobs, care ocupă doar poziţia 57 în calasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. Iată care sunt femeile cu cea mai mare avere din tehnologie.

Businessinsider.com a selectat din topul celor mai bogaţi oameni din lume realizat de revista americana Forbes, femeile care au făcut cei mai muţi bani din IT:

11. Sheryl Sandberg — 1,6 miliarde $

Loc în clasamentul celor mai bogaţi: 1.396

Vârstă: 49

Tară: Statele Unite

Sursa averii: Sandberg este chief operating office (director operaţional) la Facebook, după ce a părăsit funcţia de vice preşedinte-vânzări online a companiei Google.

10. Zeng Fangqin — 1,6 miliarde $

Loc în clasamentul celor mai bogaţi: 1.389

Vârstă: 53

Ţară: China

Sursa averii: Zeng este preşedinta Lingyi Technology, companie care produce componente electronice pentru smartphone-uri, tablete şi laptopuri pentru giganţi ca Huawei şi Apple.

9. Wang Laichun — 2 miliarde $

Loc în clasamentul celor mai bogaţi: 1.161

Vârstă: 51

Ţară: China

Sursa averii: Wang este preşedinta Luxshare Precision, producător de conductori electronici pentru Apple. În trecut ea a lucrat şi pentru companii ca Foxconn.

8. Thai Lee — 2,3 miliarde $

Loc în clasamentul celor mai bogaţi: 1.028

Vârstă: 60

Ţară: Statele Unite

Sursa averii: Lee este CEO al SHI International, o companie de produse şi servicii IT din New Jersey. Firma are peste 17.000 de clienţi, printre care AT&T şi Boeing.

7. Lam Wai Ying — 2,3 miliarde $

Loc în clasamentul celor mai bogaţi: 1.021

Ţară: Hong Kong

Sursa averii: Lam este preşedinta şi acţionara a Biel Crystal Manufactory, care poduce ecrane pentru iPhone-uri şi alte gadgeturi, precum smartwatchuri şi tablete.

6. Ma Dongmin ("Melissa Ma") — 2,6 miliarde $

Loc în clasamentul celor mai bogaţi: 861

Vârstă: 49

Ţară: China

Sursa averii: Ma este soţia omului de afaceri Robin Li, care este cofondatorul şi CEO al motorului de căutare cel mai folosit în China şi în alte ţări din Asia, Baidu. Ma a plecat din companie în 2007, dar s-a întors în 2017 în funcţia de asistent special al preşedintelui firmei (soţul ei).

5. Zhou Qunfei — 3,1 miliarde $

Loc în clasamentul celor mai bogaţi: 726

Vârstă: 49

Ţară: Hong Kong

Sursa averii: Zhou este CEO şi fondatoare a Lens Technology, companie chinezească care produce ecrane protectoare pentru producători de smartphone-uri, ca Samsung, LG sau Microsoft.

4. Meg Whitman — 3,3 miliarde $

Loc în clasamentul celor mai bogaţi: 661

Vârstă: 62

Ţară: Statele Unite

Sursa averii: Whitman a fost timp de 10 ani CEO al retailerului online eBay, decadă în care veniturile companiei au crescut de la câteva milione de dolari la 8 miliarde de dolari. De asemenea, ea a mai fost CEO la Hewlett Packard Enterprise (HP), iar anul trecut a preluat conducerea startup-ului Quibi. Whitman a mai făcut parte din boardul de conducere al organizaţiei de esports Immortals.

3. Judy Faulkner — 3,6 miliarde $

Loc în clasamentul celor mai bogaţi: 592

Vârstă: 75

Ţară: Statele Unite

Sursa averii: Faulkner este CEO şi fondatoare a Epic Systems, companie care dezvoltă software pentru programe de evidenţă a pacienţilor. Firma, înfiinţată în 1979, este responsabilă de stocarea şi gestionarea datelor a sute de milioane de americani.

2. Dagmar Dolby — 4,1 miliarde $

Loc în clasamentul celor mai bogaţi: 479

Vârstă: 77

Ţară: Statele Unite

Sursa averii: Dolby este cel mai important acţionar al companiei ce îi poartă numele Dolby Laboratories, producător de sisteme audio. Ea deţine circa 38% din compania înfiinţată de soţul ei în 1965.

1. Laurene Powell Jobs — 18.5 miliarde $

Loc în clasamentul celor mai bogaţi: 57

Vârstă: 55

Ţară: Statele Unite

Sursa averii: Jobs deţine o participaţie importantă în acţionariatul Apple şi Disney, moştenită de la fostul ei soţ, Steve Jobs. De asemena, ea a fondat firma cu impact social Emerson Collective, la începutul anilor 2000, care în prezent deţine acţionariatul majoritar al The Atlantic.

Parallax

Vizualizari
4546
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri