Raluca Abrihan

Patru echipe din România participă la finala Campionatului Mondial de Robotică din Statele Unite

Thumbnail

Patru echipe de liceeni vor reprezenta România la Campionatului Mondial de Robotică din Detroit, Statele Unite. În competiţia naţională s-au întrecut, în total, 90 de echipe, formate din 1.200 de elevi, din întreaga ţară. Iată echipele câştigătoare.

Echipele care vor ajunge la Campionatul mondial de la Detroit sunt: echipa XEO, de la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan din Alba Iulia, echipa QuantumRobotics, de la Liceul Internațional de Informatică din București, echipa Qube de la Colegiul Național Mihai Viteazul din București și echipa Technogods de la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu.

A doua ediție a BRD FIRST Tech Challenge, în care 90 de echipe totalizând 1.200 de liceeni s-au întrecut în cea mai mare competiție de robotică din România, si-a desemnat câştigătorii duminică, 25 martie, la Sala Polivalentă.

Echipele au câștigat cu roboții pe care i-au proiectat, construit și condus pe terenul de joc. Iar câștigătorii au fost aleși în urma unor meciuri la care a contat atât punctajul obținut, cât și felul în care au făcut alianțele, strategiile, parcursul fiecărei echipe de la începutul până la finalul competiției, au contat foarte mult caietele tehnice (care arată drumul echipei de la faza de concepere a robotului și felul în care „s-a descurcat” pe teren) - explică organizatorii competiţiei.

La finala de la București au fost prezenți atât membri ai juriului FTC din America, cât și președintele FIRST Tech Challenge, Ken Johnson, care a venit pentru prima dată în România, special pentru concursul de aici.

Faceți parte din primul val al acestei mișcări care aduce o schimbare importantă în țara voastră, care vă va schimba viețile și vă va ajuta să schimbați lumea. (...) Voi sunteți oamenii care rezolvă probleme și vă garantez că unii dintre cei 1200 de elevi care se află acum, aici, în 10 poate 15 ani vor descoperi soluții care vor vindeca anumite boli. Poate cineva de aici va dezvolta o noua tehnologie care va aduce soluții ale problemelor cu care ne confruntăm acum, ca încălzirea globală, de exemplu”, a spus Ken Johnson.

Thumbnail
Competiţia de robotica FIRST Tech Challenge, Sala Polivalentă, Bucureşti

 

Parallax

Vizualizari
1632
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri