Claudiu Zamfir

Patru liceeni bucureșteni au făcut un container pentru colectarea uleiului uzat

Thumbnail

Uleiul uzat, rămas de la prăjirea diverselor feluri de mâncare, este o o mare problemă pentru mediul înconjurător, iar patru liceeni din București încearcă să ajute la rezolvarea sa: au creat un container special pentru colectarea uleiului uzat pentru a fi transportat la centrele de reciclare, în siguranță.

Echipa OilCollect, formată din Andrada Dumitriu, Larisa Bălășoiu, Alexandru Bivoleanu și Dan Șerban Rusu, elevi la Colegiul National I. L. Caragiale din București, a câștigat faza pe România a competiției Social Innovation Relay (SIR), organizată de Junior Achievement România, un ONG internațional pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor.

Elevii, coordonați de profesoara Mihaela Găvănescu, vor concura cu exhipe din alte 12 țări în finala competiției Social Innovation Relay, din 27 iunie.

Mai concret, liceeni au realizat un prototip de container special, portabil, în care uleiul uzat poate fi colectat și apoi transportat într-un spațiu pentru prelucrare în vederea reutilizării, arată JA România.

Ideea tinerilor ia în considerare problema uleiului alimentar uzat care are un impact puternic poluant asupra mediului și nevoia de a trăi într-un mediu mai curat și de a-i determina pe oameni să facă schimbări în comportamentul lor.

Proiectul OilCollect a fost selectat, după mai multe etape din cadrul competiției Social Innovation Relay, derulate la nivel local și național. Tinerii au reușit să impresioneze juriul prin creativitate, utilizarea inteligentă a tehnologiei și motivația de a se implica într-o problemă curentă a comunității, identificând o soluție fezabilă.
 
Proiectul Social Innovation Relay (SIR) le oferă liceenilor (15-19 ani) accesul la experienţă practică și expertiză antreprenorială, ajutându-i să identifice probleme sociale actuale și schimbări pe care le pot genera în comunitate.

Pe parcursul anului școlar 2018-2019, proiectul educațional SIR a implicat, la nivel național, 127 profesori și 4071 elevi din 136 licee din România. Competiția îi provoacă pe elevi să gândească în echipă, colaborând cu mentorii NN, și să formuleze soluţii viabile pentru rezolvarea unor probleme sociale reale din comunitate, în diferite domenii.

Proiectul SIR se derulează în 13 ţări: Belgia, Bulgaria, Cehia, Grecia, Japonia, Olanda, Polonia, România, Slovacia, Singapore, Spania, Turcia și Ungaria

Parallax

Vizualizari
2304
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri