Adi Iacob

Un bucătar și un nutriționist lansează un startup de livrare de mâncare: Investiție de 500.000 euro

Thumbnail

Chef Mihai Irimia, în colaborare cu nutriționistul Cristian Mărgărit, lansează un nou serviciu de livrare de mâncare, cu o investiție de 500.000 de euro. Cei doi își propun ca prin intermediul proiectului să livreze meniuri bazate pe principii corecte de nutriție.

Serviciile startup-ului Petisante se adresează celor care nu au destul timp să gătească, dar își doresc o alimentație echilibrată. 

„Încă din 2001, mi-am dorit să educ cât mai mult oamenii cu privire la ce înseamnă o alimentație sănătoasă și echilibrată. Această dorință și expertiză este rezultatul a peste 18 ani de activitate, pe care acum este mult mai ușor să le aplic practic prin rețetele Petisante. Meniurile noastre au câteva caracteristici care le fac deosebite, atât din punctul de vedere al gustului, cât și al beneficiilor pentru sănătate. Folosim ingrediente de calitate, apelăm la metode moderne pentru gătit, facem combinații corecte ale alimentelor și, printr-o vastă diversitate, asigurăm echilibrul nutrițional”, explică Mihai Irimia, fondator și CEO-ul Petisante.

Investiția

Petisante a fost fondat ca urmare a unei prime investiții în valoare de 500.000 euro. Dintre aceștia:

  • 200.000 euro au fost alocați pentru laboratorul de producție, logistică de transport, ambalaje, construcția site-ului și pentru componenta de promovare
  • 300.000 euro au fost destinați achiziționării unui teren pe care va fi dezvoltată, în 2020, propria fermă de legume.

Ținta Petisante pentru 2020 este să ajungă la 10.000 de clienți unici. În primă fază, Petisante va livra în București și zonele apropiate Capitalei, cu focus pe parcurile corporate și comerciale. Pentru faza a doua a proiectului este prevăzută o extindere în orașele mari din țară: Cluj, Iași, Timișoara, Oradea sau Brașov.

Meniul 

Petisante le propune clienților săi mâncare făcută din ingrediente provenite de la producători locali, în 5 planuri. Meniurile astfel realizate asigură o nutriție completă, în funcție de tipul de alimentație și stilul de viață al fiecărei persoane, susțin fondatorii.

Oferta Petisante include meniul Superlogic, dedicat celor care nu fac prea mult efort și petrec mult timp la birou. La polul opus se află meniul Superactiv, dedicat persoanelor care practică mult sport și au nevoie de mese copioase. Aici aportul de proteine și carbohidrați este crescut. 

De asemenea, meniul Superfish include pește și fructe de mare, pe lângă combinațiile de proteine vegetale. Meniul Supervegan se adresează celor care nu consumă produse de origine animală sau țin post. O altă variantă este și meniul Supereasy, pentru cei care renunță la una din mesele de peste zi, respectiv la cină sau la micul dejun.

Clienții pot alege singuri din cele 5 opțiuni de meniuri sau se pot consulta cu specialiștii Petisante, astfel încât să opteze pentru cea mai bună variantă împreună, în funcție de preferințe, obiective de sănătate și nutriție sau specificul personal. Prin prisma faptului că fiecare consumator primește exact alimentele de care are nevoie, este redusă considerabil risipa alimentară, susțin fondatorii serviciului.

Parallax

Vizualizari
2732
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri