Raluca Abrihan

Românca din America, Bianca Lewis, hacker la doar 12 ani: Sistemul de vot pe hârtie este cel mai bun

Thumbnail

Bianca are doar 12 ani, trăiește în Statele Unite, dar iubeşte să viziteze România, în special Braşovul, de unde este mama ei. Este pasionată de IT încă de la grădiniţă, acum studiază de acasă (homeschooling), are propria firmă prin care încearcă să ajute fetele să înveţe hacking şi crede că sistemul de vot românesc este mult mai bun decât cel american.

Mama Biancăi Lewis este româncă, tatăl american. Mica IT-istă a vizitat România pentru prima dată când avea doar 4 luni şi povesteşte despre acel moment ca şi cum şi l-ar aminti perfect. De altfel, ea spune că vine cel puţin o dată la doi ani să-şi viziteze familia din Braşov şi iubeşte românii, despre care spune că sunt foarte buni, îi plac “babele” , care o amuză teribil, mâncarea românească - micii şi mai ales sarmalele.

În prezent, ea lucrează la un sistem de vot care să fie un model mai bun pentru sitemul american de vot electronic, despre care spune că este foarte uşor de fraudat prin hacking. Şi le spune românilor că e mult mai sigur sistemul electoral cu buletine de vot şi ştampile, că ar trebui să facem mai multe secţii de votare ca toată lumea să poată să voteze, dar să nu renunţăm la acest sistem.

Mai mult, are o firmă, Girls Who Hack, prin care vrea să le ajute pe fete să înveţe IT, în special pe zona de securitate cibernetică.

Cu doi ani în urmă părinţii ei au renunţat să o mai trimită la şcoală şi au trecut la sistemul de homeschooling, adică fetiţa studiază de acasă, pentru că în sistemul clasic de învăţământ se plictisea, spune tatăl Biancăi. “Plăteam foarte mult pentru o şcoală care în loc să îi stimuleze curiozitatea şi nevoia de a afla noi lucruri din domeniul ei, de fapt încerca să o plafoneze. Punea mereu întrebări la care profesorii nu puteau să îi răspundă”, declară tatăl fetei.

În interviul video pentru StartupCafe.ro, Bianca Lewis, ne-a povestit cum a ajuns să fie pasionată de tehnologia din spatele sistemului electronic de vot şi cine sunt personajele feminine din istoria tehnologiei pe care le adoră şi le consideră modele. (vezi interviu VIDEO sus)

În video (jos) este prezentarea Biancăi Lewis de la DefCamp, despre sistemul american de vot.

DefCamp este cel mai mare eveniment din România și sud-estul Europei dedicat securității cibernetice.

 

Parallax

Vizualizari
10989
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Alex
Sa
Grozav, au inceput copiii de 12 ani sa ne spuna ce sistem de vot e cel mai bun...
poza de profil
Cristian
Istrate
Ma intreb daca a auzit de blockchain?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri