Raluca Abrihan

O aplicaţie făcută de psihologii de la Universitatea Babeș-Boylai ce ajută utilizatorii să-şi controleze emoţiile, în topul celor mai vândute aplicaţii iOS de lifestyle, în România

Thumbnail

Aplicația PsyPills, creată de de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie din Universitatea Babeș-Boylai, vizează autocontrolul și reglarea emoțional. Platfomra a fost inclusă în topul pe România al celor mai bine vândute aplicaţii dedicate stilului de viață (Mobile App Ranking).

În clasamentul aplicațiilor pentru telefoanele mobile, PsyPills (Psychological Pills – Pastille Psihologice – marcă protejată ORDA) se află pe locul 34 în topul vânzărilor în țară de sisteme de tip App dedicate stilului de viață, varianta iOS (pentru dispozitivele Apple).

PsyPills este o aplicație elaborată de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie din UBB și este disponibilă atât în limba română, cât și în limba engleză. Aplicația vizează autocontrolul și reglarea emoțională, prin "pastile psihologice" care diagnostichează și reduc iraționalitatea și dezvoltă raționalitatea, cu scopul final de a reduce emoțiile negative nesănătoase și de a crește starea de bine/calitatea vieții prin emoții sănătoase.

PsyPills poate fi utilizată în servicii clinice, terapie autoadministrată (cu monitorizare terapeutică), psihoeducație, dar și în cercetare.

Aplicația PsyPills a fost gândită la un preț minimal ($0.99), pentru a fi accesibilă și persoanelor dezavantajate socio-economic. În plus, aplicația elaborată de specialiștii Universității Babeș-Bolyai dispune și de o variantă (parțială) demo gratuită (MoodWheel), iar autorii își vor da acordul pentru utilizarea gratuită a PsyPills în scopuri educaționale/de cercetare – spun reprezentanţii UBB.

Parallax

Vizualizari
3441
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri