Adi Iacob

O aplicație care ajută persoanele cu insomnie sau anxietate a ajuns să valoreze 1 miliard de dolari

Thumbnail

O aplicație dezvoltată de doi antreprenori britanici a devenit primul unicorn din domeniul sănătății mintale din lume. Aplicația Calm, care oferă o selecție de povești audio pentru adulți, muzică pentru calmare, tutoriale de meditație și videoclipuri și muzică care ajută la reducerea anxietății, a adus obținut investiții de 88 milioane de dolari, ajungând la o evaluare de la 1 miliard de dolari.

Calm, care a fost numită aplicația anului 2017 pe iPhone și a primit distincția "Google Play Editors Choice" în 2018, a început ca o aplicație care oferea cursuri de meditație prin intermediul unui smartphone, dar s-a extins adăugând și alte opțiuni, cum ar fi vindecarea insomniei.

Aplicația descărcată de aproximativ 40 de milioane de ori este gratuită, dar un milion de utilizatori plătesc aproximativ 70 de dolari pe an pentru a obține conținut premium, scrie BBC. Veniturile startup-ului sunt pe cale să atingă anul acesta nivelul de 150 de milioane de dolari.

"Viziunea noastră este să construim unul dintre cele mai valoroase și semnificative branduri ale secolului XXI. Sănătatea și bunăstarea este o industrie care valorează 4 trilioane de dolari și credem că există oportunități importante ca firma noastră să ajungă lider în acest spațiu", a spus Acton Smith, cofondatorul Calm, citat de The Telegraph.

Calm's Sleep Stories - poveștile de culcare pentru adulți - au depășit nivelul de 100 milioane de ascultări. Poveștile sunt citite de celebrități precum Matthew McConaughey sau Leona Lewis.

Cea mai recentă rundă de finanțare a startup-ului britanic fost condusă de TPG Growth and Creative Artists Agency (CAA) și de investitorii de la Insight Venture Partners și Sound Ventures. 

În total, până acum, Calm a obținut finanțări în valoare de 116 milioane de dolari.

Printre rivalii de pe piață se numără Headspace, care a fost crearea de alt duo britanic și oferă, de asemenea, cursuri de meditație prin intermediul unui smartphone.

Parallax

Vizualizari
2409
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri