Claudiu Zamfir

O aplicație de horoscop cu „date de la NASA” a strâns 6 milioane de dolari

Thumbnail

Se pot câștiga bani mulți pe seama celor care cred că pot afla viitorul cu ajutorul zodiilor: trei tineri au strâns investiții de 6 milioane de dolari pentru o aplicație de horoscop care se laudă că folosește date de la NASA și convinge lumea că realizează astrograme precise.

Antreprenorii newyorkezi Banu Guler, Anna Kopp și Ben Weitzman au înființat startup-ul Co — Star - aplicație de astrologie, iar săptămâna aceasta au obținut o finanțare de peste 5 milioane de dolari de la un fond de investiții american, Maveron. În total, startup-ul a convins investitorii să bage 6 milioane de dolari în aplicație, de la înființarea sa, din octombrie 2017.

Cum lumea mai confundă uneori astrologia cu o știință adevărată ca astronomia, ești cu atât mai convingător dacă spui că zodiacul tău folosește date de la NASA - agenția spațială americană.

„Suntem entuziasmați să anunțăm investiția noastră seed în Co — Star, o aplicație de astrologie și social media, hiper-personalizată. Aplicația este focalizată pe a oferi oamenilor instrumentele care să-i ajute să înțeleagă sensul lumii și al locului lor în ea. Co-Star face asta folosind date de la NASA și tehnologie proprie pentru a construi o hartă completă a cerului de la momentul nașterii tale, știind întotdeauna unde se află stelele exact, cu actualizare în timp real”, a spus Anarghya Vardhana, partener în fondul de investiții Maveron.

Ea nu a menționat suma investită, dar New York Times a relatat că este vorba de peste 5 milioane de dolari.

Co-Star merge pe un model de afaceri „freemium” - poate fi folosită gratis, dar are și funcționalități pe bani. Pentru 2 dolari și 99 de cenți utilizatorul poate să compare astrograma sa cu cea a unui prieten.

Aici intervine și partea de aplicație de socializare sau chiar de dating. CEO-ul startup-ului, Banu Guler, susține că utilizatorul aplicației ei poate să vadă astfel de ce relația cu prietena sa nu merge bine. „De ce ne certăm ca nebunii și de ce mi-ai închis? Din cauză că ești un Capricorn? Poate. Așa că hai să vorbim despre asta!” - a povestit Guler pentru jurnaliștilor de la New York Times.

Parallax

Vizualizari
5024
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri