Adi Iacob
Dacă ești agricultor și plantezi ceapă, porumb, tomate sau aproape orice legumă, trebuie să fii pregătit pentru bolile plantelor care pot face ca întreaga cultură să fie o pierdere de timp. Bolile pot provoca ravagii, pot avea un impact economic devastator asupra fermierilor și pot avea chiar și consecințe de amploare cu agenții patogeni care rămân activi în sol timp de mai mulți ani. Un start-up din Israel a dezvoltat o aplicație care folosește inteligența artificială pentru a da diagnostic plantelor doar din imagini.
Saillog, un start-up care dezvoltă tehnologie pentru domeniul agriculturii, fondat în Tel Aviv anul trecut, a lansat aplicația gratuită Agrio, care utilizează algoritmi de inteligență artificială (AI) și algoritmi de viziune coputerizați pentru a identifica bolile și deficiențele plantelor, scrie publicația dedicată startup-urilor Nocamels.com.
Fermierii trebuie să încarce pozele făcute la culturile pe care le suspectează de afecțiuni pe platformă, urmând ca în câteva momente să primească un diagnostic și recomandări despre cum să procedeze.
Algoritmii au fost instruiți și testați de agronomi din întreaga lume, inclusiv Israel, India și SUA, susține fondatorul și CEO-ul Saillog — Nessi Benishti.
Saillog este a treia afacere dezvoltată de Benishti. Cu un doctorat în fizica teoretică de la Universitatea din Oxford și un masterat în matematică și fizică de la Universitatea Cambridge, viața profesională a lui Benishti se axează pe domeniul dispozitivelor medicale.
Multe tehnici folosite în medicină pot ajuta în agricultură și am vrut să-mi folosesc experiența și cunoștințele în acest domeniu, spune antreprenorul.
De asemenea, aplicația permite utilizatorilor să ofere feedback, pentru momentele în care algoritmii de inteligență artificială nu sunt de ajuns pentru a detecta o problemă.
Agrio este disponibilă în 11 limbi, inclusiv engleză, franceză, arabă, hindi, tamil și vietnameză, are peste 10.000 de descărcări pe Google Play și o evaluare de aproape 5 stele.