Adi Iacob

Poți verifica taxiul din stradă cu o aplicație românească

Thumbnail

Trei programatori români au dezvoltat o aplicație prin care cei care călătoresc cu taxiul pot verifica dacă acesta are autorizație. După o călătorie neplăcută cu taxiul, Roxana Beloiu, Vlad Siretchi și Andrei Ignat au creat "Is This Taxi Legal?", prin care utilizatorii pot verifica dacă mașina în care urmează să se urce funcționează legal doar prin intermediul numărului de înmatriculare. Roxana Beloiu a explicat pentru StartupCafe.ro cum funcționează aplicația.

"Aplicația verifică taxiul, dacă are autorizație de funcționare, după numărul de înmatriculare. Datele sunt luate de pe site-urile primăriilor și avem mai multe orașe din țară", explică antreprenoarea. 

Practic, aplicația caută în baza de date alimentată cu informații disponibile pe site-urile primăriilor din țară autorizația care se potrivește cu numărul de înmatriculare introdus. Dacă numărul de înmatriculare se potrivește cu o autorizație prezentă în sistem, aplicația va afișa această informație împreună cu numele șoferului sau a persoanei care deține autorizația și modelul mașinii.

"Noi am dezvoltat aplicația anul trecut. Suntem trei foști colegi, programatori, și a fost pur și simplu o întâmplare. Ne-am reîntâlnit și după un eveniment neplăcut al unuia dintre colegii mei cu un taxi, ne-am gândit să facem și noi ceva în privința asta. Altcineva știa că pe site-ul primăriei există acea bază de date - mă rog, e un PDF - și ne-a venit ideea să facem ceva prin care oamenii să poată verifica cine are autorizație și cine nu", spune Roxana.

De exemplu, Primăria Municipiului București actualizează lunar aceste date și le pune la dispoziție pe site-ul său (aici)

Thumbnail

Potrivit antreprenoarei, datele din aplicație vor fi actualizate în zilele ce urmează. 

"Is This Taxi Legal?" nu este o aplicație comercială. Dezvoltatorii au menționat că aplicația a fost dezvoltată "în spirit civic".

StartupCafe: Aveți în plan să faceți update-uri sau să introduceți noi funcții în aplicație?

"Depinde. Noi aveam în plan, nu prea ne-am ținut de el atunci pentru că am avut alte proiecte în derulare. Voiam la un moment dat să dezvoltăm aplicația cu rating-uri pentru șoferi - adică cine o folosește să poată să dea un rating unui anumit taxi", explică Roxana.

StartupCafe: Ați mai dezvoltat și alte aplicații?

"Noi dezvoltăm și aplicații mobile și web custom (la comandă) pentru clienți. Mai avem aplicații dezvoltate în domeniul educației, organizare de evenimente. 

De exemplu aplicața Mindfield am dezvoltat-o pentru un client din Portugalia - o firmă care oferă cursuri de meditație și mindfulness și doreau să creeze o aplicație pentru clienții lor, să le ofere aceste cursuri și acasă. 

Mai e Balloon Fest, care a fost dezvoltată pentru un festival de baloane cu aer cald din Marea Britanie și a fost tot așa custom pentru client", a menționat antreprenoarea. 
 

Parallax

Vizualizari
3590
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri