Claudiu Zamfir

Airbnb investește 55 milioane dolari într-un startup care reamenajează locuințe și le închiriază

Thumbnail

Platforma online Airbnb, prin care particularii își scot locuințele la închiriere în regim hotelier, investește, alături de alți finanțatori, 55 de milioane de dolari într-un startup care preia locuințe de la proprietari, le reamenajează și le închiriază pe termen lung.

Startup-ul american Zeus Living, înființat în anul 2015, a obținut luni runda de investiție de serie B de 55 de milioane de dolari de la Airbnb, Comcast, CEAS Investments și TI Platform Management, cu participarea unor finanțatori de-ai săi mai vechi: Alumni Ventures Group, Initialized Capital, NFX și Spike Ventures.

Pe scurt, Zeus Living preia pentru o perioadă de 2 ani locuințe de la proprietari și le plătește o chirie fixă lunară, scutindu-i pe aceștia de orice alte griji legate de proprietate.

Mai departe, startup-ul redecorează, mobilează și echipează complet cu electrocasnice locuințele și le scoate la închiriere pe platforma sa online și pe Airbnb.

Zeus Living închiriază locuințele pe cel puțin 30 de zile, către chiriași individuali sau către companii care au nevoie de cazare pentru angajați. Chiriașii startup-ului sunt în special persoane care se deplasează sau se mută în interes de serviciu.

În cei 4 ani de existență, Zeus Living a adunat 27.000 de persoane găzduite și un portofoliu de circa 2.000 de locuințe în San Francisco Bay Area, Los Angeles, New York, Seattle și Washington, D.C.

Cu banii obținuți acum, firma vrea să-și dezvolte platforma de tehnologie și să-și extindă numărul de locuințe sub contract.

Până acum, startup-ul a ajuns la investiții de aproape 80 de milioane de dolari, conform Crunchbase.  În urma acestor finanțări de capital de risc, startup-ul a ajuns să fie evaluat la 205 milioane de dolari, potrivit TechCrunch.com.

Zeus Living a fost fondat, la San Francisco, de trei antreprenori: Joe Wong, Kulveer Taggar și  Srini Panguluri.

De-a lungul timpului, Airbnb și afacerile turistice care s-au dezvoltat pe platformă au generat la rândul lor noi idei de startup-uri care aduc valoare în domeniul închirierilor.

În România, un exemplu este o afacere inițiată în București de doi investitori români și un fost executiv de multinațională din Marea Britanie, care propune proprietarilor de apartamente randamente mai bune din închirieri, prin reamenajarea locuințelor și ofertarea (listarea) lor pe platforme ca Airbnb sau Booking.com.

Vlad Telibașa, Camelia Niță și Michael Lewis cred că redecorarea cu designeri profesioniști și serviciul de gestiune a proprietăților oferit de startup-ul lor ar duce până la 20% câștigurile anualizate pe care proprietarii le-ar putea obține din închirierea apartamentelor pe Airbnb sau Booking.com dar și din creșterea valorii lor de piața.

Investitorii vor practic să creeze o rețea cât mai mare de proprietăți, amenajate ”la un anumit standard” pe care ei să le administreze profesionist folosindu-se de platforme de închiriere globale a căror popularitate este în creștere, în ultimii ani.

Parallax

Vizualizari
2188
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri