Claudiu Zamfir

8 idei de afaceri cu mâncare în România: Rețetele bunicii și aplicațiile nepoților

Thumbnail

De la rețetele bunicii, păstrate cu grijă peste generații în familiile românilor, până la aplicațiile de smartphone ale nepoților, 8 mici afaceri românești în domeniul culinar au ieșit din „cuptor” în „bucătăria” Hubcelerator Food 2018, un accelerator de afaceri dezvoltat de Impact Hub Bucharest.

În 10 săptămâni, antreprenorii români acceptați în accelerator au fost susținuți să treacă de la idee la un model de business validat în piață, prin intermediul workshop-urilor și training-urilor pe teme precum: vânzări, marketing, previziuni financiare, taxe și contabilitate, legislație, prototipare etc.

Programul s-a încheiat pe 11 decembrie, cu un eveniment de absolvire, unde cei 8 antreprenori și-au prezentat startup-urile, evoluția și planurile de viitor.

Startupurile „made in România” care au încheiat cu succes acceleratorul sunt:

  1. Livrăm Dulce – Un marketplace destinat producătorilor și laboratoarelor de dulce ce asigură livrarea către consumatorul final cu mașini proprii cu frig. Fondator: Matei Poleanu.
  2. Taraba Virtuală – Platforma online care pune în legătură producătorii de legume cu consumatorii. Fondatori: Roxana Bitoleanu și Vlad Retca.
  3. Micul Patiser - Torturi și prăjituri la comandă, cu ingrediente premium. Fondator: Florentina Ghilencea
  4. Nooca by Ciprian Scutar – Unturi din nuci și semințe
  5. Secretele unui Chef - Workshop-uri culinare cu Sorin Vlad
  6. Sweets & Lo - Pastry Boutique by Loredana Botila. Produse de patiserie.
  7. Bob de Dulce by Andreea Banu - rețete adunate cu grijă de către bunica Andreei de la adevărații cofetari ai fabricii de ciocolată din București de după al Doilea Război Mondial.
  8. Tummy app – O aplicație de mobil pentru facilitarea găsirii ofertelor restaurantelor, despre care dezvoltatorul spune că ajută și la combaterea risipei alimentare. Fondator: Elias Debs, un tânăr antreprenor social și programator român recent întors în țară, din Danemarca.

Pe parcursul celor 10 săptămâni de program, antreprenorii au lucrat cu mentori și training din domeniul afacerilor alimentare și nu numai:

  • Ana Consulea (Cofetar & Fondator Zexe Braserie), Bogdan Doltu (Partner Maidan & BurgerFest),  
  • Cristina Mazilu (Founder Mazilique),
  • Fadi Drăghici (Owner BITE & Alef Espresso Bar),
  • Radu Tănase (Managing Partner Condimental și .calif),
  • Teodora Juravle (Marketing & Communications Director Vel Pitar),
  • Alex Glod (Senior Trainer, TEDx Speaker & Udemy Instructor),
  • Irina Popescu (Business Owner Positive Projects).

Hubcelerator Food este o ediție specială a acceleratorului Hubcelerator, dezvoltat de Impact Hub Bucharest din 2013. De-a lungul celor 6 ediții, Impact Hub Bucharest a reunit peste 140 de antreprenori cărora le-a oferit resursele necesare pentru a ajunge de la idee la un model de business valid în 10 săptămâni.

De-a lungul celor 6 ediții de până acum, peste 1500 de potențiali clienți au fost abordați pentru validarea business-ului și s-au strâns 25.000 de euro prin 7 campanii de crowdfunding.

Parallax

Vizualizari
4916
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri