Luminita Pirvu

Acceleratorul Spherik a devenit Ambasador Startup Europe în România

Thumbnail

Acceleratorul Spherik este partener în proiectul MyGateWay lansat oficial luni la Paris, în cadrul Startup Europe Campfire, finanțat prin Programul Orizont 2020. Astfel Spherik a devenit Ambasador Startup Europe în România și va avea rol de facilitator în contactarea și accesarea întregii rețele europene cu rol în susținerea startup-urilor din UE.

Scopul implicării este cel de a atrage resurse (know-how, fonduri) pentru ecosistemul național, facilitarea unui dialog cu decidenții în materie de politici cu impact asupra mediului de startup-uri și de a facilita networking-ul strategic internațional pentru startup-urile din România.

Spherik este un ONG fondat în 2013 de Liberty Technology Park Cluj, Banca Transilvania, Universitatea „Babeș-Bolyai” și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pentru a conecta startup-urile cu resurse strategice. În cadrul ultimelor 2 ediții ale Central European Startup Awards, Spherik Accelerator a primit premiul pentru „Cel mai bun program de accelerare și incubare” din România. 

Aflat la intersecția dintre Tehnologie, Educație și Investiții, Acceleratorul Spherik reunește o comunitate de entuziaști din domeniul tehnologiei, antreprenori și întreprinzători, corporații, investitori și, de asemenea, universități, care s-au alăturat eforturilor de a susține dezvoltarea  ecosistemului de startup-uri la nivel regional. 

Ambasadorii Startup Europe sunt un grup de influenceri cheie în ecosistemele startup-urilor europene, care oferă informaţii şi sfaturi despre iniţiativa Startup Europe a Comisiei Europene. 

Obiectivul acestei iniţiative este democratizarea fenomenului startup, astfel încât fiecare cetăţean să aibă şansa de a deveni un antreprenor de succes, oriunde s-ar afla în Europa. Totodată, ambasadorii asistă şi ajută startup-urile în procesul de dezvoltare, oferindu-le acces la toate oportunităţile disponibile la nivel european. 

Startup Europe a devenit o referinţă de top în domeniul startup-urilor europene, sprijinind în mod direct aproximativ 60 de ecosisteme locale şi extinderea dincolo de graniţe a peste 750 de startup-uri, misiunea acestei iniţiative concentrându-se asupra creării unui continent Startup, prin conectarea  diferitelor arii de de expertize şi aptitudini. 

Într-un ecosistem al startup-urilor europene în continuă schimbare, iniţiativa susţine accesul la oportunităţi şi informaţii şi încurajează antreprenoriatul, crearea şi dezvoltarea startup-urilor şi conectarea acestora cu investitori, acceleratoare, corporaţii, universităţi, dar şi media, printr-o gamă largă de reţele şi iniţiative de tip grassroots. 

Mai mult decât atât, ambasadorii contribuie activ la promovarea activităţilor Startup Europe la nivel local, devenind sursa de informaţii cheie, asumându-şi, totodată, rolul de a conecta ecosistemele locale cu altele asemănătoare din Europa. 

Lista completă a Ambasadorilor Start-up Europe este disponibilă aici. 

Startup Europe este o iniţiativă a Comsiei Europene încadrată în axa prioritară Digital Single Market. Scopul Startup Europe este acela de a democratiza fenomenul startup, pentru ca fiecare cetăţean să aibă şansa egală de a deveni un antreprenor de succes, indiferent de locul unde se află în Europa. În aceeaşi măsură, Startup Europe sprijină startupurile în faza de dezvoltare, pentru a se extinde la nivel european şi internaţional, prioritizând dezvoltarea de ecosisteme de înaltă calitate, bazate pe talent şi un nivel ridicat de conectare cu actorii importanţi din cadrul ecosistemelor europene. 
 

Parallax

Vizualizari
375
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri