Raluca Abrihan

Un accelerator de afaceri din Cluj lansează un program european pentru startup-urile de date

Thumbnail

Accleratorul de afaceri Spherik, din Cluj, lansează un program de accelerare european alături de parteneri din Germania, Portugalia, Olanda, Spania, Marea Britanie, Danemarca și Franța, dedicat  startup-urilor active în piața de date. 150 de firme europene vor învăţa să-şi crească afacerea în programul ce se derulează pe o perioadă de trei ani. 

Spherik Accelerator, alături de Bright Pixel (Portugalia), Spinlab (Germania), The Next Web (Olanda), Southampton Data Science Academy (Marea Britanie), IPTECTOR (Danemarca), W3C (Franța), Ogilvy (Spania) și ZABALA Innovation Consulting (Spania) lansează un program de accelerare european dedicat startup-urilor care operează în piața de date.

Programul se derulează sub egida proiectului "Data Market Services" prin care se oferă acces gratuit celor 150 de startup-uri admise în program, la servicii și workshop-uri legate de finanțare, business development și management de produs, expertiză în legislația aferentă proceselor de colectare și operare cu date, promovare internaționala și dezvoltarea unor abilități specifice de Data Science.  

Proiectul se derulează pe parcursul a  3 ani, între ianuarie 2019 și decembrie 2021 și este coordonat de ZABALA Innovation Consulting (Spania).

Scopul proiectului este de a transforma ecosistemul european de startup-uri și de a oferi sprijin startup-urilor pentru a depăși barierele de acces și scalare într-o piață în continuă expansiune.

În fiecare an va fi deschis un call pentru startup-uri, în urma căruia vor fi selectate câte 50 de startup-uri, însumând un total de 150 de companii, pe durata derulării programului, au anunţat reprezentanţii Spherik.

Parallax

Vizualizari
1611
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri