Adi Iacob

5 orașe din întreaga lume în care merită să lansezi un start-up

Thumbnail

Când vine vorba de începerea unei afaceri în domeniul tehnologiei, Silicon Valley, situat în San Francisco, California, este primul loc pentru care apare în mintea tuturor. Cu toate acestea, creșterea costurilor de trai și a prețurilor imobiliare dă antreprenorilor bătăi de cap deoarece au deja un buget limitat pentru a pune pe picioare un start-up, scrie Entrepreneur.com. Din acest motiv, antreprenorii nu trebuie să uite că există multe locații alternative pentru a lansa un start-up, care sunt mult mai ieftine decât Silicon Valley.

Boston, SUA

Boston este versiunea de est a orașului San Francisco. Are o populație foarte educată, deoarece găzduiește peste 60 de universități. De asemenea, unele dintre cele mai prestigioase universități, cum ar fi MIT și Harvard, sunt situate în Boston și acest lucru face mai ușor procesul de recrutare a angajaților talententați necesari unui start-up.

Berlin, Germania

Berlinul este unul dintre ecosistemele de startup-uri cu cea rapidă creștere din întreaga lume. Există multe startup-uri cu sediul în Berlin. De asemenea, există numeroase programe de accelerare a afacerilor și incubatoare pentru a ajuta antreprenorii să dezvolte businessuri. Berlin se află în mijlocul Europei și Germania are o economie foarte puternică.

Bangalore, India

Bangalore găzduiește în jur de 4900 de startup-uri active și este unul dintre cele mai importante orașe din India. Costurile pentru forța de muncă sunt reduse. De asemenea, are și un potențial mare pentru investitori.

Istanbul, Turcia

Istanbul este podul între Europa și Asia. Este un oraș foarte mare, cu o populație de 15 milioane de locuitori formată în mare parte din tineri. Numărul celor care dețin dispozitive mobile și internet este foarte mare. Noile programe de accelerare pentru afaceri și incubatoare se deschid în fiecare an, astfel că intrarea într-un program pentru a-ți crește startup-ul este mai ușor de realizat. Cu toate acestea, este o piață emergentă, iar antreprenorii ar trebui să fie pregătiți să facă față provocărilor unei piețe emergente.

Melbourne, Australia

Melbourne adesea concurează cu Sydney pentru a fi orașul tech din Australia, dar Melbourne are costuri mai scăzute de trai și costuri imobiliare comparabile cu Sydney. Acest lucru face Melbourne atractiv pentru fondatorii de startup-uri. De asemenea, poporul său este deschis noilor idei și inovații, ceea ce face mai ușoară găsirea adoptatorilor timpurii. În plus, comunitatea de afaceri este foarte diversă, astfel încât fondatorii din orice industrie își pot încerca șansele în acest oraș.

Parallax

Vizualizari
1597
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri