Claudiu Zamfir

Vizionarea virtuală, soluție „de pandemie” folosită de un dezvoltator imobiliar, în București

Thumbnail

Un dezvoltator imobiliar care oferă spații de birouri recurge la o soluție digitală, în care potențialii clienți vor putea face virtual așa-numita vizionare a proprietăților, printr-un sistem 3 D interactiv realizat de un startup românesc.

Skanska România, subsidiară a constructorului și dezvoltatorului imobiliar suedez cu același nume, a făcut un parteneriat cu startup-ul românesc Bright Spaces, pentru implementarea platformei acestuia, de vizualizare interactivă 3D, au informat părțile, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Platforma de vizionare virtuală a proprietăților imobiliare, care va fi live din octombrie 2020, va fi folosită mai întâi la proiectul de spații de birouri Equilibrium din Nordul Bucureștiului.

Startup-ul Bright Spaces, fondat în aprilie 2019 de de Bogdan Nicoară și Andrei Constantin, își propune să  eficientizeze resursele de timp, umane și financiare, de generare de noi clienți și de adopție a instrumentelor digitale, în sectorul imobiliar. Startup-ul spune că platforma sa joacă și „un rol cu atât mai important în contextul actual generat de pandemie”.

Bright Spaces aduce serviciile de prezentare a clădirilor, atât la interior, cât și la exterior, inclusiv a celor în stadiu de design, diverse variante de fitout, ofertarea, programarea vizitelor, estimarea bugetului în același mediu online controlat, ușor de folosit de chiriași, proprietari și agenți.

Parteneriatul cu Skanska România vine după ce startup-ul a participat la un hackathon de tehnologii în domeniul imobiliar (proptech) organizat de dezvoltatorul real estate.

De asemenea, Bright Spaces a obținut, în noiembrie 2019, o rundă de investiții pre-seed, de 185.000 de euro, condusă de Sparking Capital, cu participarea Growceanu Angel Investment şi a Ilincăi Păun (managing partner la Colliers România).

Startupul românesc a trecut recent și prin programul de accelerare Pi Labs din Marea Britanie.

”Bright Spaces este o soluție digitală cu adevărat inovatoare care urmărește schimbarea regulilor într-un domeniu cu multe procese manuale și cu o abordare mai puțin digitalizată față de multe alte verticale. Ne dorim să implementăm soluția Bright Spaces atât în România, cât și internațional, nefiind limitați de dimensiunea sau complexitatea spațiilor de birouri pe care le putem prezenta”, a declarat Bogdan Nicoară, CEO și cofondator Bright Spaces.

Parallax

Vizualizari
1117
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri