Denisa Crăciun

VIDEO Un startup care livrează mâncare și alte produse cu roboți autonomi, înființat de doi fondatori Skype, a obținut o finanțare de 90 milioane dolari

roboti

Un startup din Estonia, de roboți autonomi care livrează pachete la domiciliu în SUA și Europa, a obținut o finanțare de 90 de milioane de dolari.

Starship Technologies, startup înființat în anul 2014 de doi fondatori ai aplicației Skype, Ahti Heinla și Janus Friis, a anunțat, marți, că runda de finanțare a fost condusă de fondul de investiții Plural și Iconical și va fi utilizată pentru extindere la nivel global. 

În total, startup-ul a obținut investiții în valoare de 230 de milioane de dolari.

Roboții Starship se găsesc în 80 de locații din întreaga lume, printre care Germania, Danemarca, Estonia, Finlanda, SUA, UK, și sunt folosiți pentru a livra direct la ușile clienților produse alimentare, cumpărături de la diverse magazine și alte tipuri de produse.

Fiecare robot Starship poate funcționa 18 ore dacă este complet încărcat. Startup-ul susține că de la lansare și până acum, roboții au redus aproape 1,8 milioane kg de dioxid de carbon. 

„Roboții sunt 99% autonomi și pot reacționa în siguranță la situații dificile și obstacole, inclusiv zăpadă, teren stâncos și blocaje pe traseu, cu trei traversări efectuate în medie în fiecare secundă în jurul lumii. A fost nevoie de șase ani ca Starship să ajungă la un milion de livrări și jumătate din aceștia pentru a finaliza următoarele cinci milioane” - spune Starship. 

Recent, Starship a introdus încărcarea wireless pentru roboții săi la Universitatea George Mason din SUA, soluție pe care intenționează să o lanseze la nivel global în lunile următoare. 

Parallax

Vizualizari
914
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri