Ovidiu D. Popica

Ai locui într-o căsuță pe roți? Cum arată și cât costă un proiect tiny house creat de doi tineri antreprenori din Craiova

Casuța pe roți Ish Space la festivalul tiny house Râșnov iunie-iulie 2023

Un cuplu de tineri antreprenori din Craiova a creat un proiect de locuire mobilă bazat pe conceptul tiny house care permite transportul unei mici căsuțe, de 10mp, pe platformă remorcabilă, obișnuită. 

Căsuța mobilă poate fi amenajată în funcție de preferințe și dotată cu toate utilitățile specifice unei rulote: baie cu duș și WC, chicinetă cu minifrigider și aragaz dar și un pat de 2 persoane. 

Neamenajată, căsuța pe roți pleacă de la 7-8.000 de euro, iar cu toate dotările și amenajari interioare poate ajunge la 20.000 de euro, spun antreprenorii. 

Bogdan și Ștefania care și-au prezentat proiectul căsuței pe roți Ish Space la recentul Festival Tiny House de la Râșnov, lângă Brașov, spun că au pus la punct toate detaliile proiectului  și că pot produce comenzile în câteva fabrici partenere din România.

Cei doi au stat de vorbă cu StartupCafe.ro, într-una din zilele festivalului, și au explicat cum au ajuns să dezvolte proiectul, cum se poate amenaja o casă tiny pe roți și ce avantaje aduce conceptul de mobilitate.

Căsuțele mobile construite pe șasiuri remorcabile dedicate sau adaptate la diverse platforme remorcabile omologate pentru deplasare pe drumuri publice sunt tot mai populare în ultima vreme.

La începutul lunii iulie 2023, pentru al doilea weekend consecutiv, producători români de căsuțe mobile sau case modulare au prezentat peste 20 de proiecte la un târg-festival lângă Râșnov, Brașov, care a strâns, potrivit organizatorilor, peste 9000 de vizitatori.

Din pricina popularității acestui tip de proiecte, organizatorii spun că intentionează să organizeze și un prim festival de toamnă, la București, probabil la finalul lunii octombrie 2023, unde ar urma să fie invitați ”producători și actori din domeniul construcțiilor de case, importatori și operatori de rulote și autorulote, firme ce fac conversii de van-uri, mașini de overlanding, autorulote retro, corturi de glamping, etc.”.

Parallax

Vizualizari
6382
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Ionut
J
Tragem numai a saracie - niste saracii .....de cocioabe .- Te coci in cutiile alea.si cu AC
- ..apartamente noi pentru tineri - construite din caramida..samd - la preturi accesibile nu mai exista. O sa ajungem slugi in bordeie ...cu naveta la oras

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri