Denisa Crăciun

Liceeni din România, medaliați cu aur și argint la o competiție internațională de robotică

medalie aur

Patru tineri din România au obținut medalia de aur și medalia de argint la o olimpiadă internațională de robotică ce a avut loc în Panama.

Patru echipe Nerdvana au reprezentat România la Finala World Robot Olympiad (WRO) 2023 din Panama, ce s-a desfășurat în perioada 7 – 9 noiembrie. La competiție au participat, în total, 451 de echipe din 80 de țări. 

Cine sunt câștigătorii din România

  • Medaliade Aur, categoria RoboMission Senior, a fost câștigată de echipa Nerdvana Mensa, din România, formată din frații Zina și Yusuf Fares.
  • Medalia de Argint, categoria RoboMission Junior, a revenit echipei Nerdvana Taurus formată din 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗖𝗼𝘀𝗺𝗶𝗻 𝗣𝗼𝗽𝗲𝘀𝗰𝘂 𝗙𝗶𝗹𝗶𝗺𝗼𝗻 și 𝗛𝗼𝗿𝗶𝗮 𝗔𝗱𝗿𝗶𝗮𝗻 𝗦𝗶𝗺𝗶𝗼𝗻.
  • Locul 4 mondial, categoria RoboSports, a fost ocupat de echipa formată din Alexandru Cristian Nicu, Robert Luca Gârbovan și Radu Nicolae Catană.
  • Locul 17 mondial, categoria Future Engineers: echipa Nerdvana Nemesis formată din Luca Mihai Priboi, Antonia Onișoru și Teodor Ovidiu Bălan.

Echipele câștigătoare au fost pregătite de Marcela Priboi, Mihai Tuțu și Justin Onișoru, de la centrul educațional Nerdvana. Scopul competiției WRO a fost îmbunătățirea conexiunilor prin încorporarea soluțiilor robotizate, accentuând importanța incontestabilă a Canalului Panama pentru comertul și comunicațiile maritime internaționale la nivel mondial, iar tema „Conectarea lumii” a provocat sute de tineri pentru a găsi soluții inovative.

Parallax

Vizualizari
1790
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri