Smile Media

Cele mai importante surse de energie regenerabilă (P)

Thumbnail

Energia este motorul care susține întreaga omenire în drumul spre dezvoltare. Majoritatea inovațiilor și descoperirilor din ultimul secol se bazează pe energie, fie că este electrică, termică sau de altă natură. 

Astăzi ne putem bucura de o doză foarte mare de confort, atât acasă, cât și în afara casei datorită energiei. Din păcate, nu toate sursele de energie sunt infinite. Numeroase surse de producție de energie electrică se bazează pe combustibili finiți, cum ar fi petrolul sau cărbunele. Din fericire, există și combustibili regenerabili, care pot fi folosiți în mod gratuit, pot acoperi toată nevoia de energie a societății și cel mai important, nu poluează. 

 

Care sunt cele mai importante surse de energie regenerabilă?

1. Energia solară. Soarele ne transmite cantități uriașe de energie în fiecare zi și este principala sursă de viață de pe planetă. Marea provocare este aceea de a stoca eficient energia provenită de la astru, însă această provocare pare a fi din ce în ce mai ușor de dus la bun sfârșit. Panourile fotovoltaice care captează lumina emanată de soare reușesc să capteze din ce în ce mai eficient energia și să o transforme în curent electric. Energia solară este gratuită, poate fi folosită oriunde, este infinită și nu are consecințe grave asupra mediului înconjurător.

2. Energia hidroelectrică. Hidrocentralele sunt folosite destul de des, fiind una dintre cele mai importante surse de energie electrică. Acestea exploateaza puterea apei, care poate pune în mișcare o turbină care produce energie electrică. La fel ca și energia solară, energia hidroelectrică este gratuită și este aproape infinită, în condițiile în care apa poate să fie refolosită.

3. Energia eoliană. Puterea vântului poate și ea să fie exploatată destul de ușor cu ajutorul unor lame mișcate de această forță a naturii. Aceste lame transmit energia către un generator electric, producând energie. Eolienele sunt excelente surse în zonele în care vântul suflă frecvent și cu putere. Costurile acestui tip de energie sunt minime iar exploatarea este simplă.

4. Energia geotermală. Pământul oferă energie atât la exterior, cât și la interior. La peste 100 de metri adâncime, Pământul are o temperatură mare, care poate să fie exploatată. Costul de instalare a unor centrale care să exploateze energia geotermală sunt destul de mari, însă exploatarea propriu-zisă este gratuită și nu are niciun impact negativ asupra mediului înconjurător.

5. Energia valurilor și a mareelor. O ultimă sursă de energie regenerabilă sunt valurile și mareele. Acestea apar datorită gravitației soarelui și pot fi exploatate ieftin, fără a genera poluare.

Cu siguranță, cu timpul vom descoperi din ce în ce mai multe surse de energie electrica și vom putea să eliminam complet sursele poluante de energie. Pentru asta însă, trebuie să îmbrățișam sursele actuale de energie regenerabila și să ne asiguram că impactul fiecăruia dintre noi asupra mediului înconjurător este unul cât mai mic.

Parallax

Vizualizari
6397
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 408
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri