Denisa Crăciun

Studenții din România pot participa la o competiție de proiecte pentru combaterea dezinformării, finanțată de SUA

liceeni

Studenții din România și alte trei țări europene pot participa la o competiție de proiecte pentru combaterea dezinformării și promovarea coeziunii sociale, finanțat de Departamentul de Stat al SUA.

Echipele participante în proiectul Studenți pentru o Europă Unită și Rezilientă (SURE) vor face cercetări primare și secundare necesare pentru a dezvolta, aplica și măsura succesul unei campanii online și offline axate pe combaterea propagandei concepute pentru a crea tensiuni între refugiații din Ucraina și comunitățile de primire a refugiaților.

Competiția SURE este organziată de American Councils for International Education  împreună cu agenția EdVenture Partners, cu sediul în SUA, în 16 universități din 4 țări: România, Republica Moldova, Polonia și Slovacia.

Proiectul urmărește să crească gradul de conștientizare a publicului cu privire la dezinformarea dăunătoare și să asigure coexistența pașnică a refugiaților ucraineni în comunitățile gazdă.

În primul semestru al competiției, echipe din Republica Moldova, România și Polonia vor concura pentru a deveni una dintre cele cinci echipe selectate să-și prezinte proiectul în cadrul competiției finale, care va avea loc la București, în 30 iulie 2024.

În al doilea semestru al competiției vor participa universități din Polonia, România și Slovacia. Printre beneficiarii direcți se numără studenții din cele patru țări, în timp ce beneficiarii indirecți sunt publicul larg, ONG-urile, comunitățile locale de afaceri și mass-media.

Programul SURE abordează amenințarea reprezentată de campaniile de dezinformare, care urmăresc să creeze neîncredere și teamă între refugiații din Ucraina și comunitățile care îi găzduiesc.

Parallax

Vizualizari
119
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri