Denisa Crăciun

Un startup din SUA, co-fondat de un român, a obținut 7 milioane de dolari finanțare

startup

Un startup IT din SUA, co-fondat de un antreprenor român, a obținut o investiție de 7 milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de Founders Fund și Abstract Ventures.

Startup-ul Grit a fost fondat în 2022 de Cosmin Rădoi, originar din Timișoara, și Morgante Pell, din SUA. Între timp, antreprenorul de origine română a renunțat la a mai face parte din Grit, informație confirmată și pentru StartupCafe.ro.

Sunt co-fondator al Grit dar nu mai fac parte din companie”, a spus Cosmin Rădoi într-un mail trimis redacției.

Grit, cu sediul la New York, oferă un produs bazat pe inteligență artificială care automatizează întreținerea software-ului.

La runda de finanțare obținută de startup și anunțată la jumătatea lunii august au mai participat și Quiet Capital, 8VC, A* Capital, AME Cloud Ventures, SV Angel, Operator Partners, CoFound Partners și Uncorrelated Ventures, precum și investitori individuali.

Founders Fund, care a condus alături de Abstract Ventures runda de finanțare în startup, este o firmă de capital de risc lansată în 2005 de co-fondatori ai PayPal, Peter Theil, Ken Howery și Luke Nosek.

„Cu noua noastră finanțare, intenționăm să sprijinim fiecare limbaj de programare major până la sfârșitul anului. Acesta este doar începutul călătoriei noastre pentru a face fiecare piesă de software modernă, simplă și eficientă. Pe măsură ce intrăm într-o eră în care devine mai ușor ca niciodată să dezvoltăm software nou, va fi esențial să existe sisteme care să asigure fiabilitatea și scalabilitatea pe termen lung” – a spus Morgante Pell, CEO al startup-ului.

Co-fondator al Grit, Cosmin Rădoi este absolvent al Poli Timișoara. După terminarea studiilor de licență la UPT, a început să studieze la Universitatea Illinois, Urbana-Champaign, la masteratul de informatică. Tot aici și-a dat și doctoratul, potrivit profilului său de LinkedIn. În perioada 2006 – 2008 a fondat Primaevus, la Timișoara, și a lucrat la dezvoltarea mai multor aplicații web, după cum arată în CV-ul său. În 2007 a fondat în SUA startup-ul Unhack AI, iar în iulie 2022 s-a alăturat Grit, unde a rămas până în iulie 2023, conform LinkedIn.

Parallax

Vizualizari
1771
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri