Claudiu Zamfir

Startup românesc de tehnologii în agricultură, 75.000 Euro investiție de la o companie care lucrează terenuri în arendă

Thumbnail

O mare companie românească care exploatează terenuri agricole investește 370.000 de lei (circa 75.000 euro) într-un startup care dezvoltă tehnologii pentru agricultura de precizie.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro, investiția făcută de Holde Agri în startup-ul românesc Enten Systems constă în:

  • 247.000 lei pentru achiziționarea unei participații minoritare și
  • 123.000 de lei într-un împrumut convertibil în acțiuni.

Fondat în anul 2013, startup-ul prahovean Enten Systems SRL furnizează tehnologii integrate, bazate pe agricultura de precizie, prin care fermierii obțin date cât mai exacte referitoare la producția agricolă, pentru a-și eficientiza investițiile.

Acest lucru este realizat prin instalarea unor echipamente care monitorizează permanent microclimatul și furnizează fermierilor date esențiale despre starea culturilor și riscurile potențiale la care sunt expuse acestea. Astfel, fermierii știu în timp real ce acțiuni trebuie să întreprindă și condițiile optime de intervenție, pentru a avea parte de o cultură cât mai sănătoasă.

  • „Tranzacția anunțată astăzi face parte din strategia Holde de a investi în startup-uri agritech, deoarece acestea reprezintă nu numai căi de optimizare a activității operaționale a fermelor noastre prin integrarea tehnologiei, dar și oportunități de creare de valoare adăugată suplimentară pentru acționari prin monetizarea ulterioară a creșterii în următorii cinci ani a evaluării acestor companii în care investim. Agricultura și tehnologia sunt două lucruri care în ziua de azi trebuie să funcționeze în tandem. Domeniul agriculturii a evoluat extrem de rapid în ultimii zece ani datorită implementării tehnologiei atât la nivelul utilajelor folosite în câmp, cât și în ceea ce privește utilizarea acesteia în digitalizarea anumitor procese.
  • În cadrul fermelor Holde avem implementate astfel de soluții de la bun-început și avem în vedere în mod constant să identificăm noi soluții tehnologice ce pot îmbunătăți semnificativ activitatea fermelor. Spre exemplu, în momentul de față, cu ajutorul unor sisteme digitale asigurăm o planificare și o verificare atentă a lucrărilor efectuate în teren și deținem un control deplin asupra tuturor operațiunilor” a declarat Iulian Cîrciumaru, președinte al Consiliului de Administrație al Holde Agri Invest, în comunicatul transmis StartupCafe.ro.

Holde un buget de investiții cuprins între 750.000 și 1 milion de lei până la sfârșitul anului, pentru preluarea de participații minoritare în două start-up-uri axate pe dezvoltarea de tehnologii pentru agricultură. Investiția în Enten Systems este prima dintre cele două tranzacții.

În comunicat, Holde mai spune că se află în prezent în negocieri avansate pentru finalizarea investiției planificate în celălalt startup.

De asemenea, Holde Agri Invest deține și o participație de 12% în start-up-ul românesc AgroCity. În 2021, compania a acordat AgroCity o finanțare suplimentară de aproximativ 200.000 de lei, capital care este convertibil în acțiuni.

Înființată în 2018, compania Holde Agri Invest exploatează aproximativ 10.000 de hectare de teren, organizate în trei nuclee - ferma Roșiori situată în Roșiori de Vede (județul Teleorman), Frumușani (județul Călărași) și Videle (județul Teleorman).

Parallax

Vizualizari
890
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri