Denisa Crăciun

Startup-urile românești se pot înscrie într-un program de accelerare lansat de Google și Techcelerator

program de accelerare

Google for Startups și Techcelerator lansează a treia ediție a programului de accelerare „Advacing AI” pentru startup-uri din Europa de Sud-Est, inclusiv România, care dezvoltă produse cu ajutorul inteligenței artificiale sau machine learning.

Înscrierile se fac AICI, în perioada 26 octombrie – 10 decembrie 2022.

Etapa inițială a programului durează trei luni, iar startup-urile participante vor beneficia de mentorat și consultanță. 

În timpul și după program, echipele cu cele mai bune performanțe vor fi invitate la sesiuni suplimentare de investment readiness și vor avea șansa de a atrage runde de finanțare early-stage de 300.000 - 500.000 de euro.

Toate companiile incluse în programul “Advancing AI” vor primi beneficii în valoare de peste 200.000 de euro: acces gratuit Google Cloud, credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software FreshWorks & Notion și altele.

Comparativ cu anii anteriori, ediția a treia vizează mai multe startup-uri, inclusiv pe cele aflate în stadii mai avansate, care au deja tracțiune și o strategie go-to-market.

Astfel, programul va include două module:

  • unul de MVP Acceleration - dedicat startup-urilor early-stage;
  • unul de Investment Readiness - dedicat companiilor care au deja tracțiune și vor să se pregătească pentru runde de finanțare de tipul pre-seed/seed.

Programul va selecta între 12-15 companii care îndeplinesc următoarele criterii:

  • o echipă solidă cu abilități complementare - formată din minim doi cofondatori;
  • un produs/ soluție scalabilă global care are la bază una din următoarele tehnologii: AI, ML (Machine Learning), Deep Learning, Big Data, Cloud, DevOps, Robotic Process Automation - RPA, Blockchain, Advanced Analytics.

Companiile early-stage vor avea acces la un program de experimentare-validare construit pentru a le susține în definirea unei strategii de go-to-market.

De cealaltă parte, companiile mai avansate vor beneficia de pregătirea necesară pentru scalarea produsului si a accesa surse adiționale de finanțare, Techcelerator facilitând interacțiunea lor cu peste 70 de fonduri VC europene.

Programul targetează următoarele sub-verticale:

  • AI Analitic (aplicații precum analiza sentimentului, evaluarea riscului pentru furnizori);
  • AI Funcțional (IoT, roboți);
  • AI Interactiv (asistenți inteligenți, chatbots);
  • AI Text (recunoașterea textului, conversia discursului în text);
  • AI vizual (Computer Vision, Realitate Augmentată);
  • „AI & Data development tools”.

Odată cu aceasta edițtie, pe lângă aplicațiile care vizează domenii precum enterprise SaaS, FinTech - InsurTech, eHealth, PropTech, AgriTech, Tech pentru sustenabilitate / ESG, programul va adresa și start-upurile care dezvoltă produse și soluții dedicate unor industrii ca: Aerospațial & Apărare, Securitate Cibernetică, Design & Producție de Procesoare și platforme emergente Web3.

Parallax

Vizualizari
673
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri