Claudiu Zamfir

Startup-urile IT românești se pot înscrie la o competiție de tehnologii media cu premiu-investiție de 1 milion EUR și acces la lideri de piață ca Netflix, Shutterstock sau Paramount

bani-euro-aparat-foto-dreamstime

Startup-urile IT românești care dezvoltă tehnologii în domeniul producției de conținut media se pot înscrie online la o competiție internațională de soluții MediaTech ce va avea loc în Germania, dotată cu un premiu-investiție de până la 1 milion de euro și acces la lideri de piață ca Netflix, Paramount, Shutterstock și alți lideri mondiali ai industriei filmului și imaginii.

Într-un mail transmis StartupCafe.ro, fondul de investiții Raw Ventures și MediaTech Hub Conference invită startup-urile românești să se înscrie AICI, până pe 8 august 2023, la Global MediaTech Pitch Day.

Sunt așteptate startup-uri early stage și firme mai avansate, care dezvoltă tehnologii pentru  domenii media, cum ar fi:

  • streaming online,
  • cinematografie,
  • muzică,
  • podcasturi,
  • publicitate,
  • distribuție de conținut media
  • și altele.

Echipele vor trece printr-un proces de selecție, în urma căruia 10 startup-uri se vor califica în finală.

Cei 10 finaliști vor participa la MediaTech Hub Conference, care va avea loc la studiourile Babelsberg Studios, de la Potsdam, Germania, pe 27-28 septembrie 2023. În cadrul evenimentului, startup-urile selectate își vor prezenta ideile de afaceri, la Global MediaTech Pitch Day, în fața unor potențiali investitori și lideri ai industriei media, ca Netflix, Paramount sau Shutterstock. Peste 600 de reprezentanți ai unor mari companii media sunt așteptați la eveniment, să vadă startup-urile.

Câștigătorul competiției își va asigura un premiu-investiție de până la 1 milion de euro, cu susținerea fondului de capital de risc Raw Ventures și a altor investitori care se vor alătura rundei de finanțare.

De asemenea, un premiu suplimentar de 10.000 de euro se va acorda pentru cel mai bun pitch.

Organizatorii vor suporta și costurile aferente deplasării celor 10 finaliști. Totodată și finaliștii care nu vor putea efectua deplasarea la Potsdam vor fi luați în considerare pentru potențiale investiții.

„În ciuda creșterii exponențiale proiectate pentru industria media, depășind 3.000 de miliarde de dolari până în 2028, startup-urile din acest sector au oportunități limitate de a-și prezenta ideile. Misiunea noastră este de a cataliza ecosistemul MediaTech global, sprijinind startup-urile în fiecare etapă să-și realizeze viziunea și să revoluționeze  industria. Fie că sunt proiecte în faza incipientă, cu un MVP (produs minim viabil) și ipoteze de produs specifice, fie că au prins deja tracțiune și s-au adaptat la piață, suntem prezenți să le susținem potențialul", spune Victoria Palatnik, managing partner al Raw Ventures.

 

Parallax

Vizualizari
442
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri