Claudiu Zamfir

Startup IT românesc, finanțare asigurată de 250.000 EUR de la un fond de investiții

Thumbnail

Finqware, un startup românesc ce dezvoltă o soluție fintech pentru automatizarea operațiunilor bancare, și-a asigurat o finanțare de capital de risc de 250.000 de euro de la fondul de investiții 7XPartners și caută investitori individuali să mai atragă capital.

Fintech-ul românesc s-a listat pe platforma de multifinanțare SeedBlink, cu scopul de a mai atrage 200.000 de euro de la investitorii individuali.

Fondurile vor fi folosite pentru dezvoltarea business-ului și a produselor, a precizat miercuri startup-ul într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

„Viziunea noastră este să transformăm open banking-ul în soluția preferată de conectivitate bancară pentru companii mari, pe baza infrastructurii noastre de agregare API. Până în prezent, puține companii internaționale au reușit să instaleze soluții proprii, foarte costisitoare și sofisticate, de management al conturilor de trezorerie, plăți și operațiuni financiare în relație cu partenerii lor bancari. API-urile bancare permit acum accesul la soluții extrem de eficiente de cash management și trezorerie, pentru un număr extins de companii, cu un cost redus, pe baza unui abonament lunar”, spune Cosmin Cosma CEO și cofondator Finqware.

Soluția românilor, FinqTreasury, își propune să devină sistemul de operare financiar pentru companii de dimensiuni medii și mari, oferind o serie de module care să automatizeze complet toate operațiunile lor bancare: trezorerie, reconcilieri contabile, plăți către furnizori, colectare de datorii, acceptarea plăților digitale, raportări de lichidități, audit financiar. Infrastructura sa de date este deja testată și utilizată de bănci importante din România și Croația.

Finqware a fost fondat în 2018 Cosmin Cosma, Dumitru Taraianu și Dănuț Covalciuc.

Parallax

Vizualizari
369
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri