Denisa Crăciun

Două startup-uri românești, calificate la competiția BASF Innovation Hub 2023, în etapa regională

startup

Două startup-uri românești s-au calificat printre primele cinci soluții regionale ale competiției BASF Innovation Hub 2023, organizată de gigantul german BASF.

Este vorba despre startup-urile 3D Printing Hub și Peelhy, care vor participa, pe 23 noiembrie, în etapa prezentărilor din cadrul competiției pentru un viitor sustenabil, organizate în 11 țări europene, potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

  Selectarea acestora în etapa regională deschide posibilitatea de a participa la Marea finală pentru întreaga Europă Centrală și de Sud-Est.

  Ce fac cele două startup-uri românești calificate:

  • Startup-ul 3D Printing Hub dezvoltă o soluție care conectează furnizorii de servicii de imprimare 3D de calitate și clienții care au nevoie de aceasta, printr-o platformă care oferă servicii mai eficiente.
  • Startup-ul Peelhy dezvoltă un bio-sticker antimicrobian și biodegradabil pentru alimente proaspete și legume cu coajă comestibilă, care scade nivelul acestora de contaminare.

  Prezentările live vor începe joi, 23 noiembrie, la ora 9:00 și pot fi urmărite pe canalul oficial de YouTube al BASF Innovation Hub. Competiția se adresează inovatorilor care aduc soluții de tehnologii curate (Cleantech), circularitate și agricultură sustenabilă (Farm to Fork), care fac parte integrantă din Pactul Verde European.

  „Anul acesta am primit peste 120 de înscrieri din 11 țări europene, mai mult decât în ​​edițiile precedente. Europa are obiectivul de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Acest lucru înseamnă că guvernul, industria și indivizii trebuie să lucreze împreună, iar start-up-urile joacă un rol foarte important în acest context”, susține Andreas Lier, Managing Director BASF pentru România, Bulgaria și Macedonia de Nord.

  Cele mai bune două soluții din finala regională se califică automat pentru următoarea etapă, unde se vor confrunta cu câștigătorii celorlalte faze regionale.

  Parallax

  Vizualizari
  93
  Conţinut
  Parerea ta despre articol
  Adauga comentariu

  - Ultimele știri -

   


    Ultimele știri