Denisa Crăciun

Un startup românesc de transport cu mașini electrice susține că a atras finanțări totale de peste 1 milion EUR

fondator ELEC

Un startup românesc care a lansat o platformă de transport cu mașini electrice susține că a atras finanțări în valoare totală de peste un milion EUR.

Platforma românească de ridesharing electric ELEC susține, miercuri, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că folosește investițiile atrase pentru „a deveni un ecosistem de electromobilitate” și că va dezvolta propriul software și va integra, în aceeași platformă, servicii de ridesharing, rent-a-car și încărcare electrică.

În 2023, ELEC a atras o finanțare de 200.000 EUR de la investitori privați, în urma unei campanii de finanțare pe platforma de crowdfunding Ronin. Startup-ul susține că a reușit să primească și o investiție de 500.000 EUR de la un investitor individual și să „consolideze un parteneriat strategic cu Ecomotive în valoare de 500.000 EUR”.

„Aceste fonduri demonstrează încrederea și entuziasmul investitorilor individuali față de viziunea și misiunea noastră. Ne dorim să transformăm transportul tradițional și să ne asigurăm că mobilitatea electrică nu este doar o alternativă, ci devine alegerea preferată a majorității. Ca acest lucru să se întâmple e nevoie ca variantele electrice de mobilitate să devină mai accesibile și mai atrăgătoare pentru publicul larg”, Alex Manea, fondator ELEC.

Startup-ul susține că oferă în prezent servicii de ridesharing cu o flotă de peste 200 de mașini exclusiv electrice, majoritatea nu mai vechi de 4 ani și o rețea de 5 stații de încărcare dintre care 3 de mare putere, accesibile momentan prin platforma Renovatio.

Până la finalul anului 2024, aplicația ELEC va cuprinde 3 linii de business: Ride, Rent și Charge, ce vor avea multiple integrări:  Cross Promo, Smart car virtual garage și web3.

Parallax

Vizualizari
698
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri