Denisa Crăciun

Un startup românesc de telemedicină obține o finanțare de 500.000 Euro de la eMAG Ventures

Thumbnail

Atlas.app, startup românesc de telemedicină, atrage o investiție de 500.000 de euro de la eMAG Ventures, programul de investiții pentru companii de tehnologie.

Cu finanțarea obținută, startup-ul vrea să continue dezvoltarea platformei la nivel local și regional și să faciliteze accesul la servicii medicale pentru cât mai mulți oameni cu ajutorul tehnologiei, conform unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Fondată în 2016 de Mihai Bran, medic psihiatru și de Bogdan Lefter, platform architect, Atlas.app are astăzi 400.000 de utilizatori care pot beneficia de consultații online în psihoterapie, medicină, nutriție, parenting, coaching sau wellbeing financiar. 

În urma tranzacției, cei doi fondatori păstrează 87,5% din acțiuni și se vor ocupa în continuare de  dezvoltarea business-ului.  

La început, platforma oferea în special servicii de consiliere psihologică și de psihoterapie, însă pe parcurs și-a extins oferta și către noi arii de expertiză, datorită cererii tot mai mari, inclusiv din partea companiilor.

Anul trecut, numărul utilizatorilor platformei a crescut cu aproape 70% față de 2020, în timp ce numărul utilizatorilor din afara granițelor țării a înregistrat o creștere de 30%. Cea mai mare creștere, de 80%, au înregistrat-o serviciile de nutriție, urmate de cele de parenting (70%) și cele de psihoterapie (50%).

Atlas vrea să digitalizeze mare parte din serviciile medicale private care se ridică la aproape 15 miliarde de lei și se află pe un trend crescător, potrivit estimărilor.

„Am reușit să ne dezvoltăm organic, solid și sănătos prin investiții proprii și cu multă perseverență, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, iar rezultatele de până acum se datorează echipei noastre, formată din colegi competenți și dedicați, care vor și pot să ducă experiența serviciilor de sănătate la următorul nivel prin digitalizare. Investiția atrasă de la eMAG Ventures este o confirmare a rezultatelor pe care le-am obținut până în prezent și ne dă încredere că vom reuși să contribuim la dezvoltarea acestui segment de piață. Suntem pregătiți pentru nivelul următor și, prin parteneriatul cu eMAG, vom continua dezvoltarea în România și ne vom extinde prezența și la nivel regional”, spun fondatorii Atlas, Mihai Bran și Bogdan Lefter.

„În contextul în care nevoia de servicii medicale este în creștere, tehnologia face și mai accesibil accesul la recomandări și soluții din partea unor specialiști de tip, unui număr cât mai mare de oameni. Ne-am propus de la început să investim alături de antreprenori care folosesc tehnologia pentru a dezvolta soluții inovatoare în beneficiul direct al oamenilor, iar ecosistemul creat de Mihai și Bogdan oferă servicii de care avem nevoie cu toții”, declară Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures.

ATLAS - atlas.app este un startup românesc lansat in 2016 care oferă companiilor acces la servicii și profesionisti din domeniul sănătății psiho-emotionale, dar și din domenii care interferează cu aceasta: nutritie, parenting, coaching, sănătate fizică. 

Cu un model de business dedicat mediului corporate (B2B2C), ATLAS.app dispune de 1.000 de profesioniști, scale de evaluare și triaj, o soluție video integrată pentru ședințe/ consultații la distanță și helpline pentru convorbiri și suport telefonic. 

eMAG Ventures este un un program de investiții pentru companii de tehnologie care aduc inovații în produse și servicii adresate direct sau indirect clienților finali, lansat la finalul anului 2020.

Dincolo de finanțare, business-urile selectate să facă parte din program beneficiază de know-how-ul eMAG acumulat pe parcursul a 20 ani de experiență în cel mai dinamic sector tech al momentului și de scalare rapidă a business-ului la nivel internațional.

Pentru a aplica la eMAG Ventures, antreprenorii trebuie să completeze un pitch deck, în care vor prezenta companiile pe care le conduc, stadiul actual al business-ului, oportunitățile de business în care doresc să investească, precum și beneficiul adus comunităților cărora li se adresează.

Aplicațiile pot fi, ulterior, trimise la adresa de mail ventures@emag.ro.  

Parallax

Vizualizari
1421
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri