Denisa Crăciun

Startup românesc care face roboți, în finala unei competiții europene

Thumbnail

Adapta Robotics, companie fondată de o echipă de români în 2015, face parte din lista startup-urilor și firmelor promițătoare din Europa Centrală și de Est cu soluții în industria prelucrătoare, care au participat la EIT Manufacturing, un eveniment dedicat startup-urilor din Europa.

Startup-ul românesc Adapta Robotics s-a calificat la categoria „Supercharge”, program pentru extinderea scale-up-urilor. Companie construiește de la zero roboți și produse „robotizate”, le proiectează și le personalizează astfel încât să se potrivească nevoilor de automarizare ale clienților.

Adapta Robotics s-a remarcat alături finaliști ca RVmagnetics din Slovacia, startup-ul câștigător la categoria „Supercharge”, care a dezvoltat unul dintre cei mai mici senzori presonalizați din lume, Pragma-IoT din Grecia, Robotiq.ai din Croația și SaleSqueze din Slovenia.

De asemenea, pe lângă această categorie la care s-a calificat startup-ul românesc, evenimentul a mai cuprins și SwitchOn, care premiază companiile de producție în stadiu incipient.

Astfel, RoboTwin, un startup cu sediul în Republica Cehă, a convins juriul cu soluția sa de automatizare și digitalizare a producției în industria vopselelor.

Ceilalți finaliști la categoria SwitchOn au fost Campfire Solutions din Austria, IMM-Data din Ungaria, Senseven din Austria și Silana din Austria.

Câștigătorii de la ambele categorii au primit premii în bani, în valoare de 5.000 de euro și bilete la serviciile de creare de afaceri ale EIT Manufacturing. 

Parallax

Vizualizari
192
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri