Denisa Crăciun

Un startup românesc de recomandări personalizate de vitamine și suplimente a atras o finanțare de 350.000 EUR

fondatoare Zitamine

Un startup românesc de nutriție personalizată a atras o rundă de finanțare de 350.000 EUR pe care o va folosi pentru a se extinde în afara României.

La runda de finanțare în startup-ul românesc Zitamine Nutrition au participat trei fonduri de investiții din România (V7 Capital, Cleverage VC și The Mavers Ventures), și o serie de investitori individuali din comunitatea Bravva Angels, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Startup-ul susține că fondurile îl vor ajuta „să-și consolideze poziția pe piața din România și să se extindă pe alte piețe din Europa de Est începând cu anul viitor”.Totodată, intenționează să investească fondurile atrase în îmbunătățirea algoritmului de recomandări pentru clienți și a experienței pe platfomă, astfel încât să treacă de 10.000 de clienți activi.  

Zitamine, lansat în 2021 de Alexandra Stroe și Iulia Ghiță,îți propune să schimbe modul în care oamenii iau suplimente nutritive. Startup-ul pune accent pe personalizarea regimului de suplimentare pentru fiecare persoană, folosind unchestionar online detaliat, dezvoltat în colaborare cu medici și farmaciști, „care servește ca bază pentru generarea unei recomandări personalizate de vitamine și suplimente naturale”. 

„Statisticile ne arată că 4 din 5 adulți au luat suplimente în ultimele 12 luni. Însă modul cum aleg suplimentele este mai degrabă întâmplător, pentru că le-a spus un prieten ce să ia sau au auzit o reclamă la televizor", arată Iulia Ghiță, cofondator Zitamine. „Noi credem că fiecare dintre noi este unic si suplimentele pe care le luăm ar trebui personalizate după propriile nevoi, iar abordarea noastră de nutriție personalizată reflectă această viziune. Finanțarea primită ne va permite să dezvoltăm portofoliul de suplimente și algoritmul de recomandare prin adăugarea rezultatelor analizelor de sânge”, mai adaugă ea.

„Am investit în Zitamine din două motive. În primul rând, pentru că avem încredere în echipa Zitamine, reprezentată de cele două co-fondatoare. Ne place abordarea metodică cu care construiesc un business complex. În al doilea rând, pentru componenta de tehnologie, din ce în ce mai prezentă în serviciile medicale la nivel global, dar încă atât de puțin folosită în România”, a declarat llinca Paun, angel investor in Zitamine si fondator Bravva Angels.

Pe platforma Zitamine, oamenii pot accesa gratuit o consultație din partea unui nutriționist sau a unui farmacist. Din echipa Zitamine fac parte 4 specialiști cu studii în medicină, farmacie și nutriție, al căror rol este să extindă portofoliul de suplimente și să îmbunătățească chestionarul, și să răspundă la întrebările clienților.

De la lansare și până acum, peste 70.000 de persoane din România și-au completat profilul nutrițional pe site-ul lansat de startup, fiind livrate 8.500 de comenzi. Startup-ul intenționează să testeze o nouă piață, extinzându-și oferta în Bulgaria sau Ungaria. Investiția inițială în Zitamine a fost de 300.000 EUR, aceasta fiind urmată de o investiție de 200.000 EUR pentru dezvoltarea proiectului pe piața din România.

Parallax

Vizualizari
1520
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri