Răzvan Tătaru

Startup-ul românesc Hilio, de telemedicină, se extinde în Republica Moldova

Telemedicină

Startup-ul românesc Hilio, o platformă de telemedicină ce oferă servicii de sănătate psiho-emoțională și well-being, se extinde pe piața din Republica Moldova printr-un parteneriat cu compania de telecomunicații Moldcell, potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, StartupCafe.ro.

Parteneriatul dintre startup și compania moldovenească constă într-un serviciu lansat în premieră pe piața din Republica Moldova, „e-Sănătate”, un asistent personal de sănătate, disponibil direct pe telefon. Serviciul a fost conceput pentru a asigura accesul facil la sfaturi medicale pentru toți utilizatorii, indiferent de vârstă, prin intermediul dispozitivelor mobile.

În baza parteneriatului, moldovenii vor avea acces la rețeaua de specialiști din platformă, experți care vor fi accesibili fără niciun fel de constrângere fizică. Astfel, pacienții se pot conecta foarte ușor direct cu specialiștii care acoperă diverse zone de sănătate. Alegerea unui profesionist și stabilirea unei întâlniri se realizează într-un mod simplu și direct, datorită platformei Hilio.

„Parteneriatul cu Moldcell reprezintă un pas important în strategia de extindere a companiei Hilio către piețe noi, acolo unde prin expertiza noastră putem să aducem valoare, dar și complementaritate sistemului medical și pacienților. Sunt un susținător al inovării și transformării sistemului medical pentru binele pacienților. Încă din 2016 am văzut telemedicina ca fiind o inovare ce va ajunge să salveze vieți, fie că vorbim de prevenție și acces la servicii medicale la distanță acolo unde nu există competențe locale, fie că ne referim la intervenții medicale la distanță între doctor - doctor sau doctor - spital. În calitate de medic sunt onorat că pot să contribui la această inovare și transformare a sistemului medical prin construirea Hilio, platforma de e-sănătate din România”, a declarat Mihai Bran, co-fondator Hilio.

Parteneriatul reprezintă un angajament pe termen lung în oferirea de servicii de telemedicină pe piața din Republica Moldova. Pentru acesta, startup-ul a dezvoltat arhitectura necesară integrării cu Moldcell, a recrutat specialiștii și partenerii medicali și a lucrat la dezvoltarea abonamentelor pentru serviciile de telemedicină și sănătate psiho-emoțională.  

„Suntem bucuroși să aducem serviciul e-Sănătate tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Noi credem că tehnologia trebuie să fie centrată pe oameni și să vină în sprijinul lor, iar fuziunea domeniului de sănătate și tehnologie se aliniază cu misiunea noastră de a aduce întreaga lume în mâinile abonaților noștri pentru ca ei să-și trăiască viața din plin”, a spus Carolina Bugaian, director general Moldcell.

Parteneriatul strategic vine ca urmare a unei cereri publice de ofertă inițiată de Moldcell. Colaborarea dintre startup și compania moldovenească de telecomunicații face parte din planurile Hilio de extindere a serviciilor de sănătate psiho-emoțională și well-being pe piețele externe.

Parallax

Vizualizari
165
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri