Claudiu Zamfir

200.000 Euro pentru un startup românesc folosit de corporații să-și antreneze angajații

Thumbnail

Un antreprenor român, absolvent de Psihologie, a obținut o finanțare de capital de risc de 200.000 de euro pentru o platformă online de învățare și training de la distanță, folosită de corporații și alte companii mari pentru a-și antrena angajații.

Robert Blaga (foto) a lansat platfoma Houston în anul 2020. Investiția de 200.000 de euro atrasă acum vine de la:

  • Lumus - un sindicat de business angels format doar din femei din Europa Centrală și de Est,
  •  Overkill - un fond de investiții din Letonia,
  • și 4 dintre primii clienți Beta ai platformei: Bitou (Germania), DynamicEvents (Irlanda), Right Impact (Singapore) Turnaround (Emiratele Arabe Unite). Aceștia au contribuit cu 100.000 de euro. Houston are în prezent clienți Beta din Germania, Belgia, Irlanda, Spania, Singapore, Malaezia, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite.

Houston mai vrea ca în această vară să obțină o finanțare de aproximativ 350.000-500.000 de euro, potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Platforma spune că pune accentul pe practicarea de comportamente noi în echipe de 3 - 6 persoane spre deosebire de soluțiile clasice care se concentrează pe transmiterea de informații către un singur individ. Houston are la bază un algoritm care măsoară creșterea eficienței comportamentului angajaților în urma parcurgerii unui modul de învățare de 30-60 de minute.

Ulterior, programul compară scorul obținut de echipă cu unul global rezultat în urma analizei a peste 250 de grupuri. Astfel, informațiile oferite sunt despre progresul echipei, dar și despre performanța acesteia comparativ cu alte grupuri.

„Studiind 224 de echipe care au parcurs un program secvențial în Houston, algoritmul a observat o creștere a eficienței în medie cu 28% după 60 de minute petrecute în platformă” - susține startup-ul.

Platforma se adresează departamentelor de resurse umane ale companiilor mari și furnizorilor de programe de training și dezvoltare. În prezent, poate fi utilizată de între 5 și 1.000 de persoane simultan, dar startup-ul vrea să ridice capacitatea la 5.000 de persoane până în luna 2021.

„Investiția atrasă ne ajută să ne ducem mai departe planul de a oferi companiilor un instrument prin care își pot susține echipele virtuale să învețe, să vină cu idei mai bune, să ia decizii mai înțelepte și să execute sarcinile mai eficient. Faptul că aproape jumătate dintre clienții Beta ne-au devenit și investitori confirmă utilitatea produsului nostru. Odată cu atragerea acestei investiții de 200.000 de euro, anunțăm și ieșirea produsului nostru din versiunea Beta”, afirmă Robert Blaga, fondator și CEO al Houston, în comunicatul transmis StartupCafe.ro.

Robert Blaga (37 ani) este specialist cu peste 10 ani de experiență în training în companii precum Michelin sau Brainiup (dezvoltare și învățare prin joc). De-a lungul anilor a fost implicat în proiecte cu echipe din peste 40 de țări.

El este absolvent de Psihologie, la București (2007) și nu se află la prima experiență de antreprenorială. În 2016, a lansat conceptul Brainiup, tot o soluție de tip gamification. Prin aceasta oferea programe de învățare bazate pe joc unor companii multinaționale.

Revenind la noua platformă Houston, aceasta a fost testată de o serie întreagă de companii multinaționale, ca Deloitte, Continental Automotive, Pfizer, Microsoft, Salesforce, Sony.

De la începutul anului 2021, gradul de utilizare al platformei a crescut în medie cu 56% în fiecare lună, iar numărul de angajați care folosesc platforma a crescut de la 300 în ianuarie la 1.700 în aprilie, susține Houston.

„Ne dorim ca până la finalul lui 2021 să avem 100 de clienți. De asemenea, începând din această lună, avem planuri de extindere în Franța, Germania, Portugalia și Italia și să intrăm pe piața din SUA. Pe piața americană vizăm statele în care se află sediile mai multor companii din industriile biotech și automotive. Printre acestea se numără California, Michigan, Ohio, Indiana”, adaugă Robert Blaga.

Houston crede că va avea venituri de 1 milion de euro în anul 2022.

Atât site-ul Houston cât și cel al Brainiup sunt deținute de firma Brain Games SRL din București, deschisă în anul 2017. Aceasta a raportat, în anul 2019, venituri de 563.868 de lei și profit de 103.371 lei, cu 3 angajați.

Parallax

Vizualizari
1553
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri