Claudiu Zamfir

Un startup românesc de reciclare a deșeurilor a obținut 500.000 dolari de la investitori

Thumbnail

Un startup românesc care digitalizează operațiunile de recliclare a deșeurilor a obținut, joi, o nouă finanțare de capital de risc, de 500.000 de dolari, din partea investitorilor.

Noua investiție primită de startup-ul EcoTree este condusă de fondul românesc Sparking Capital. La runda de finanțare mai participă platforma de crowdinvesting SeedBlink. Celor doi investitori, care mai finanțaseră înainte platforma digitală eco, li se alătură noi business angels, printre care Cosmin Manea, partener fondator InstaShop.

Astfel, în cei 4 ani de existență, EcoTree ajunge la investiții totale de 750.000 de dolari.

Startup-ul a fost lansat de Bogdan Andronache, Alexandru Petrescu, Marius Cîrstea şi Dan Simota.

„Rezultatele pe care le vedem prin activitatea tot mai intensă a clienților în platformă reprezintă, fără îndoială, validarea faptului că platforma digitală EcoTree răspunde nevoilor pieței și oferă companiilor o soluție actuală la problemele legate de gestionarea deșeurilor. Noua investiție ne va susține în atingerea obiectivelor pentru anul 2022, și anume, digitalizarea 100% a proceselor birocratice, precum semnătura electronică, dar și în planificarea privind internaționalizarea mode-lului de business, în alte țări din Europa”,  declară Bogdan Andronache, CEO și co-fondator EcoTree.

EcoTree este o platformă digitală ce se adresează companiilor implicate în reciclarea deșeurilor. Startup-ul româneasc spune că oferă companiilor „benficii reale și măsurabile” prin digitalizarea proceselor şi a documentaţiei legale.

Platforma cuprinde module de business intelligence pentru analiza datelor și raportare, precumși module de licitaţii speciale. Astfel, se asigură  transparenţă şi trasabilitate în reciclarea deșeurilor.

În prezent, firma are contracte în derulare cu clienți multinaționali din industria de băuturi, produse alimentare și retail alimentar. Peste 60 de utilizatori, reprezentanți ai generatorilor, își desfășoară operațiunile și comenzile de gestionare a deșeurilor direct din platforma EcoTree.

De asemenea, peste 40 de colectori licențiați pe toate tipurile de deșeuri, cu acoperire națională, sunt înregistrați și operaționali în platformă.

Ce spun investitorii :

  • ''Suntem încrezători în ceea ce privește evoluția startup-ului EcoTree care, în primele 10 luni ale anului 2021, a facilitat tranzacționarea pentru aproape 1000 tone de deșeuri prin intermediul plat-formei. Reciclarea în România și Europa se realizează încă la un nivel scăzut, cu impact direct asupra emisiilor de gaze cu efect de seră generate de diferite companii și de varii industrii. Măsurile adoptate de către Comisia Europeană prin pachetul legislativ ''Fit for 55'' (Pregătiți pentru 55) stabilește fundația pentru 0 emisii, iar, în acest scop, EcoTree este pregătită să asigure companiilor o platformă SaaS de management al deșeurilor, oferind, de asemenea, și un modul de calcul al amprentei de carbon, dar și monitorizarea și raportarea rezultatelor din operațiunile de gestionare a deșeurilor'', declară Vlad Panait, Managing Partner al Sparking Capital.
  • “Ne bucură evoluția companiei EcoTree și ambiția lor de digitalizare a reciclării, fiind una din pri-mele companii care au apelat la SeedBlink pentru a strânge capital. Prin termenii negociați, le-am putut oferi investitorilor SeedBlink în EcoTree posibilitatea de a face follow-on și de a susține echipa în continuare”, declară Ionuț Pătrăhău, Managing Partner și Corporate Development al SeedBlink.
Parallax

Vizualizari
1787
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri