Claudiu Zamfir

VIDEO. Un startup estonian a câștigat premiul românesc de 350.000 Euro. Iată ideile de afaceri de la Spotlight 2021

Thumbnail

Alpha AR, startup din Estonia care dezvoltă o soluție deep tech bazată pe Inteligența Artificială (AI) pentru a facilita crearea de conținut 3D într-un mod ușor și scalabil, a fost desemnat câștigătorul competiției românești Spotlight 2021, program organizat de How to Web, și al marelui premiu-investiție de 350.000 de euro.  

Premiul-investiție în valoare de 350.000 de euro este sindicalizat de către un grup de investitori alcătuit din nume precum: TechAngels, SeedBlink, Growceanu, GapMinder Venture Partners, RocaX, Simple Capital și Transylvania Angels Network (T.A.N.). Suma este oferită ca aport la o viitoare investiție în startup, sub forma unui convertible note.

Alpha AR se adresează proiectelor care folosesc AR/VR (augmented and virtual reality), NFT-uri, industriei de gaming și de marketing. „Mulțumim echipei How to Web pentru implicarea și suportul oferite în cele două luni ale programului. Nu ne-am așteptat să fim câștigători, dar ne bucurăm să vedem că investitorii au încredere în soluția noastră”, spune Madis Alesmaa, cofondator și CEO al startup-ului baltic.

CodeWell (Macedonia) s-a clasat pe locul al doilea, iar  RepsMate (România), locul al treilea, la competiția organizată online anul acesta. .

Lista celor 10 startup-uri finaliste la competiția Spotlight 2021:

  • Nu-Credits,
  • iSpeak,
  • RepsMate,
  • Brio, Konvi,
  • Coursy,
  • Vatis Tech,
  • Alpha AR,
  • Streams Live,
  • CodeWell AI.

Urmărește un video cu ideile de afaceri prezentate în sesiunea de pitching: 

 

Startup-urile participante în program au acces la alte beneficii oferite de către partenerii competiției.

„Încă din 2011, Spotlight a ajutat fondatorii de startup-uri early-stage din Europa de Est, punându-i în contact cu experți și investitori relevanți. Deși, în mod tradițional, acest program se desfășura în cadrul conferinței How to Web, a trebuit să-l mutăm online, pentru a-l adapta și pentru a-i oferi o amploare și mai mare. Totuși, un lucru a rămas același - Spotlight este locul ideal pentru profesioniștii ambițioși și entuziaști”, adaugă Bogdan Iordache, fondator How to Web.

Din juriu au făcut parte lideri ai comunității de business tech din România și din regiune, ca Dan Oros (Google), Ondrej Bartos (Credo Ventures), Lavinia Neagoe (Fitbit), Andrei Dudoiu (SeedBlink), Mălin Ștefănescu (TechAngels), Alexandru Bogdan (RocaX), Dan Mihăescu (GapMinder Venture Partners), Andrei Pitiș (Simple Capital), Adrian Erimescu (Growceanu), Mircea Vădan (Transylvania Angels Network), Bogdan Axinia (eMAG).

Spotlight 2021 a început pe 5 octombrie, iar pe parcursul programului startup-urile au beneficiat de peste 1.000 de întâlniri individuale cu lideri ai industriei de tehnologie. Printre aceștia se numără: Luciana Lixandru (Sequoia), Nicolas Dessaigne (Y Combinator), Irina Haivas (Atomico), Carlos Espinal (Seedcamp), Andrei Brașoveanu (Accel), Hristo Borisov (Payhawk), Nopadon Wongpakdee (Startup Core Strengths), Ramli John (Product-Led Institute), Andy Budd (Clearleft), și Ondrej Bartos (Credo Ventures), precum și reprezentanții a peste 50 de fonduri de investiții, cum ar fi: EarlyBird Venture Capital, Credo Ventures, 500 Startups Istanbul, Speedinvest, SOSV, Gamegroove Capital, LAUNCHub Ventures, Market One Capital, Eleven Ventures, Smok Ventures, eMAG Ventures, Flashpoint Capital, Notion Capital și alții.

Programul Spotlight este realizat în parteneriat cu Google for Startups și companii ca Fitbit, KPMG România, Mastercard România, Microsoft România și altele.

Lansată în 2011 și organizată inițial în cadrul conferinței How to Web, Spotlight este cea mai cunoscută competiție din regiunea Europei de Est adresată startup-urilor din tehnologie care vor să se dezvolte la nivel global.

Parallax

Vizualizari
538
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri