Claudiu Zamfir

Un startup IT pentru fermieri a obținut o finanțare de 1,2 milioane euro, cu participarea unui cofondator Bolt

Thumbnail

Un startup IT din Estonia, activ și pe piața din România cu soluțiile sale software destinate fermierilor, a obținut o finanțare de capital de risc de 1,2 milioane de euro, de la o serie de investitori, printre care și Martin Villig, cofondator al platformei de ridesharing Bolt.

Startup-ul eAgronom a primit finanțarea din partea fondurilor de investiții SuperAngel VC (Estonia), IronWolf Capital (Lituania) și Cats.VC (Rusia), cărora li s-a alăturat, ca business angel, și Martin Villig (care a fondat Bolt alături de fratele său, Markus Villig), scrie worldagritechinnovation.com .

Platforma digitală eAgronom oferă fermierilor servicii de consultanță, folosind inclusiv tehnologii de inteligență artificială și date satelitare, pentru managementul fermelor, rotația optimă a culturilor și perfomanță financiară.

Startup-ul a fost deschis în anul 2016, la Tallinn, de doi antreprenori estoni: Robin Saluoks și  Stenver Jerkku. În cei patru ani de existență, eAgronom a obținut finanțări de circa 4,5 milioane de euro, conform Tech.eu.

În prezent, business-ul are entități legale în Estonia, Lituania și Cehia și operează global, inclusiv în România. Echipa pe România este denumită Team Dracula (ce clișeu sugestiv!) și are un account manager român.

Parallax

Vizualizari
1247
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri