Denisa Crăciun

Un startup IT românesc și-a asigurat o finanțare de 420.000 EUR și mai vrea 200.000 EUR de la investitori, să se extindă în SUA și Marea Britanie

Fondatorii FieldOS

Un startup IT românesc și-a asigurat o finanțare de 420.000 de euro și mai vrea să strângă 200.000 de euro pe platforma de investiții SeedBlink.

FieldOS, startup fondat de Cristian Dragomir (CEO - foto stânga) și Ion Gavrilescu (Managing Director - foto dreapta), a lansat în ianuarie 2020 o aplicație pentru rezolvarea în timp real a problemelor din teren. 

Startup-ul a transmis, joi, într-un comunicat către StartupCafe.ro, că suma de 420.000 de euro din rundă este asigurată majoritar de doi business angels, Liviu Munteanu și Mihai Guran, cărora li se adaugă furnizorul de tehnologie IT Genetics. 

FieldOS susține că va utiliza finanțarea obținută pentru dezvoltare la nivel internațional, pe segmentul de restaurante în SUA și în zona de clădiri de business și rezidențial în Marea Britanie.

Soluția, prin care clienții și angajații din teren comunică facil cu echipele de suport și contractorii, a fost lansată în urma unui grant european de 500.000 de euro.

Soluția IT a startup-ului a fost lansată în urma unui grant european de 500.000 de euro. Prin aplicație, angajații companiilor care dețin și utilizează active fizice (precum echipamente, mașini, proprietăți) pot participa în timp real alături de echipele de suport și contractori la soluționarea problemelor care pot apărea în anumite locuri, la diferite echipamente. 

În plus, aplicația permite utilizatorilor să sesizeze probleme către echipele de suport, să discute sau schimbe fotografii și videoclipuri, dar și să încerce să rezolve singuri problemele.

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 270.000 de euro, iar pentru 2023 managementul estimează un business de 600.000 de euro, se mai arată în comunicat.

„Am creat FieldOS pentru a sprijini munca celor care lucrează în teren, fie ca sunt utilizatorii echipamentelor sau persoanele responsabile ca un loc să fie perfect funcțional și productiv, fie că sunt membrii echipelor de suport sau contractori. Când echipamentele nu funcționează, este important ca oamenii să comunice direct și continuu cu cei care le pot rezolva problemele”, a declarat Cristian Dragomir, CEO FieldOS.

„Decalajul tehnologic dintre angajații care lucrează la birou și cei care lucrează pe teren se va reduce rapid în următorul deceniu. Credem că dezvoltarea software-ului dedicat pentru personalul din teren va avea același efect transformator pe care revoluția SaaS l-a avut asupra muncii de birou, iar FieldOS are calitățile necesare pentru a face parte din această mișcare, având clienți importanți în portofoliu, ambiție și o tehnologie scalabilă”, a spus Andrei Dudoiu, fondator și Managing Partner SeedBlink.

Parallax

Vizualizari
1498
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri