Claudiu Zamfir

Startup fondat de un inginer român, achiziționat de gigantul IT Cisco

Thumbnail

Un startup IT din Suedia, care are printre cofondatori și un inginer român, a fost achiziționat vineri de gigantul american Cisco.

Startup-ul  Modcam a fost fondat în anul 2013, la Malmo, de inginerul de origine română Bogdan Tudosoiu, alături de 3 cofondatori: Jan Erik Solem, Karl Anders Johansson și Tord Wingren.

„Împreună cu team-ul meu vom fi parte din Cisco Meraki”, a confirmat, vineri, pentru StartupCafe.ro antreprenorul român.

Bogdan Tudosoiu (46 de ani) este din Câmpina, județul Prahova, și a absolvit Telecomunicațiile la Politehnica Bucureșteană. O perioadă, a lucrat în România, iar în 2000 a plecat în Suedia, unde a avut un contract, ca inginer, la Ericsson. Un an a lăsat Suedia pentru SUA și a lucrat la HTC, după care s-a întors în țara scandinavă, unde avea să fondeze Modcam.

Inginerul român este cofondator și CTO (director de tehnologie) al startup-ului Modcam, achiziționat acum de Cisco Meraki, divizia de camere de supraveghere smart a gigantului hardware american. Părțile nu au dezvăluit suma de achiziție, dar este cunoscut că Modcam a ridicat investiții totale de 7,6 milioane de dolari, până acum, conform Crunchbase.

Printre investitorii startup-ului suedez s-au numărat Robert Bosch Venture Capital (brațul de investiții de capital de risc al colosului tech german Bosch) și fondul de venture capital Spintop Ventures, axat pe startup-uri early stage nordice.

Modcam a dezvoltat o tehnologie de analiză video, utilă în zona de securitate. Startup-ul suedez spune că tehnologia sa de computer vision și machine learning permite dispozitevelor video să urmărească traseul, să monitorizeze și să analizeze oamenii, în mod anonim.

Cisco spune că a cumpărat Modcam pentru a integra tehnologiile acestui startup în camerele video de securitate Cisco Meraki MV,  care „permit protecția vieții private și, în același timp, oferă informații inteligente”. Cu ajutorul tehnologiei Modcam, utilizatorii camerelor de supraveghere Cisco vor putea să monitorizeze traseul unui individ fără a colecta sau a dezvălui informații personale”, mai spune gigantul tech american.

Compania americană Cisco este unul dintre cei mai mari producători globali de echipamente de telecomunicații precum și de hardware și software pentru rețele, cu venituri de peste 50 de miliarde de dolari în anul 2019. A fost fondată la San Francisco, în anul 1984, de Leonard Bosack și Sandy Lerner.

Parallax

Vizualizari
7431
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri