Redacția StartupCafe.ro

Un startup german a primit aprobare de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea de taxiuri aeriene

Taxiul aerian electric dezvoltat de Lilium

Firma germană Lilium, care produce taxiuri aeriene electrice, a primit aprobarea autorităților europene de reglementare pentru proiectarea și operarea vehiculelor sale electrice, potrivit CNBC, citată de News.ro.

Lilium a primit ”Aprobarea de organizaţie de proiectare” din partea Agenţiei pentru Siguranţa Aviaţiei a Uniunii Europene, o licenţă cu condiţii speciale care conferă companiei capacitatea de a-şi proiecta şi fabrica aeronavele, în locul regulilor oficiale pentru industrie, care au fost convenite şi implementate.

„Primirea aprobării de la EASA ne motivează şi mai mult pe calea noastră de a comercializa revoluţionarul Lilium Jet”, a declarat Alastair McIntosh, directorul de tehnologie al Lilium, într-un comunicat de presă.

Luc Tytgat, director general interimar al agenţiei europene, a declarat că „stabileşte regulile potrivite pentru operaţiuni şi se îngrijeşte de elementele de mediu, inclusiv de zgomot, asigurându-se, desigur, că sunt îndeplinite standarde înalte de siguranţă”.

„În acelaşi timp, ne ferim să creăm bariere în calea pătrunderii pe această nouă piaţă şi am lucrat în parteneriat cu Lilium, într-un timp solicitant. Aş dori să o felicit pe Lilium pentru obţinerea acestei aprobări de organizaţie de proiectare, care promovează activitatea de aviaţie electrică a Europei”, a adăugat acesta.

Taxiurile aeriene dezvoltate de Lilium sunt destinate mai degrabă călătoriilor interne între oraşe decât zborurilor între ţări.

Modelul Lilium Jet foloseşte mai multe elice mici antrenate de motoare electrice pentru a oferi portanţă în timpul decolării şi aterizării, precum şi tracţiunea în timpul fazei de croazieră.

Odată pregătit pentru zborurile comerciale, Lilium Jet va putea parcurge 300 de kilometri într-o oră după o singură încărcare, echivalentul unei călătorii de la Londra la Manchester în Anglia, Regatul Unit.

Lilium, care a fost fondată în 2015 de patru prieteni de la Universitatea Tehnică din München din Germania, vrea să lanseze zboruri comerciale până în 2025.

Compania se confruntă cu o concurenţă acerbă din partea marilor jucători aerospaţiali Boeing şi Airbus, precum şi startupul german Volocopter, care lucrează la un taxi aerian cu decolare şi aterizare verticală.

Parallax

Vizualizari
289
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 036
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri