Denisa Crăciun

Startup-ul care a lansat aplicația de traduceri DeepL, evaluat la 2 miliarde dolari după ultima investiție obținută

deepl

Startup-ul german DeepL, care a lansat o aplicație de traduceri bazată pe inteligență artificială, susține că a ajuns să valoreze 2 miliarde de dolari, în urma celei  mai recente investiții obținute, de 300 milioane dolari.

Runda de finanțare a fost condusă de firma de investiții Index Ventures, cu birouri la Londra, Geneva, San Francisco și Jersey, a anunțat, miercuri, startup-ul german. De asemenea, au mai participat și firme de investiții precum Iconiq Growth, Teachers’ Venture Growth, IVP și Atomico.

Această nouă investiție vine în anul cu cele mai multe schimbări al DeepL de până acum și este „o dovadă a rolului crucial pe care platforma noastră bazată pe AI îl are în rezolvarea provocărilor lingvistice complexe cu care se confruntă companiile globale astăzi”, a spus Jarek Kutylowski, fondator și CEO DeepL.

DeepL, startup fondat în 2017 de Jaroslaw (Jarek) Kutylowski, are în prezent peste 900 de angajați. Platforma de traduceri bazată pe inteligență artificială este folosită de peste 100.000 de firme, instituții publice și alte organizații, precum și de utilizatori individuali din 63 de piețe globale. Aplicația de traducere DeepL acceptă în total 32 de limbi, inclusiv română.

Startup-ul susține că în ultimele luni și-a extins „ofertele de produse” pe care le-a adaptat și pentru companii. Spre exemplu, în aprilie 2024 a lansat DeepL Write Pro, un asistent realizat special pentru limbajul din mediul de business.

DeepL, care încă nu a trecut pe profit, a fost evaluat la 1 miliard de dolari în ianuarie 2023, când a obținut o rundă de finanțare de 100 milioane dolari, potrivit TechCrunch.  

Parallax

Vizualizari
1420
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri