Denisa Crăciun

Un startup fondat de un român la Londra a obținut o finanțare de 10 milioane dolari

fondatorul OutThink

Un startup londonez fondat în 2019 de un român a obținut o finanțare de 10 milioane de dolari într-o rundă de investiții condusă de AlbionVC, GapMinder, TriplePoint Capital, Forward Partners și Innovate UK.

Startup-ul OutThink, fondat de românul Flavius Pleșu, a lansat o platformă de management al riscului uman în domeniul securității cibernetice.

Cu finanțarea obținută, startup-ul spune că vrea să continue extinderea internațională. Conform datelor de pe CrunchBase, OutThink a strâns investiții în valoare totală de 13,8 milioane de dolari.

„Ideea OutThink s-a născut din frustrarea că platformele SAT & Phishing au eșuat - promiteau excesiv și livrau foarte puțin. Totuși, a venit și din convingerea că dacă implicăm oamenii dincolo de o conștientizare „tradițională”, îi putem transforma în cel mai puternic mecanism de apărare al organizației. Suntem încântați să primim AlbionVC, GapMinder și TriplePoint în echipa noastră, în timp ce creăm o nouă categorie pe piața de securitate cibernetică” - Flavius Pleșu, fondator și CEO OutThink.

De cealaltă parte, Dan Mihăescu, Founding Partner GapMinder, spune că „atacurile cibernetice reprezintă una dintre cele mai mari amenințări ale acestui deceniu, potrivit World Economic Forum. Totodată, de-a lungul timpului, soluțiile de securitate cibernetică s-au axat pe rezolvarea aspectului tehnic, ignorând aproape cu totul comportamentul uman. OutThink este un produs care schimbă complet modul în care funcționează soluțiile de securitate”.

„În loc să considere comportamentul uman - cauza a 90% din încălcările de date la nivel mondial - ca fiind o problemă, OutThink îl tratează ca pe o soluție. Este o abordare fundamental diferită ceea ce a determinat ca OutThink să reinventeze managementul riscului uman în domeniul securității cibernetice. Suntem bucuroși să sprijinim OutThink pentru a-și întări poziția de lider mondial în domeniu și pentru a-și accelera creșterea”, completează el.

Ce face OutThink 

OutThink susține că în loc să trateze comportamentul uman ca pe o problemă, pentru că ar fi cauza a 91% din scurgerile de date din întreaga lume, o tratează ca pe o soluție.

Platforma utilizează învățarea automată, procesarea limbajului natural și psihologia aplicată pentru a măsura atitudinile, intențiile și sentimentele indivizilor din cadrul unei organizații. La final, soluția startup-ului prezintă un grafic cu imaginea generală la nivel de departament sau grup.

Platforma combină inteligența umană cu datele de la Microsoft Defender și Sentinel pentru a identifica comportamentele care ar putea duce la o securitate slabă.

Cine este Flavius Pleșu

Flavius Pleșu este absolvent al Universității Politehnica Timișoara, unde a studiat, în perioada 2001 - 2003, la Facultatea de Automatică și Calculatoare. În 2007 a obținut o diplomă de licență și la Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, conform profilului său de pe LinkedIn.

Apoi, în 2012 a absolvit un curs de Computer Network la Universitatea Stanford, iar în 2013 un curs de securitatea informațiilor la Universitatea din Washington.

În 2014 a obținut și diploma de master în Securitatea Informațiilor la Royal Holloway, University of London.

Pe lângă limba maternă, antreprenorul român este vorbitor de limba engleză, spaniolă, franceză și italiană. 

Are peste 20 de ani de experiență în securitate cibernetică și a lucrat ca CISO (chief information security officer). 

 

Parallax

Vizualizari
1608
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri