Claudiu Zamfir

Startup-ul FintechOS, fondat la București, mai investește 15 milioane dolari în platforma sa

Thumbnail

Startup-ul IT FintechOS, fondat la București, de antreprenorii români Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț, investește 15 milioane de dolari în platforma sa tehnologică destinată băncilor și firmelor de asigurări, lansată astfel într-o nouă versiune.

Potrivit unui comunicat transmis marți StartupCafe.ro, noua versiune a platformei, FintechOS 22, combină elemente de business și digitale într-o abordare no-code/low-code, care le permite instituțiilor să-și modernizeze infrastructurile vechi, dar să și lanseze produse personalizate, digitale, mai rapid și mai eficient.

Cei 15 milioane de euro s-au dus cercetare și dezvoltare, și costuri asociate lansării și extinderii noii versiuni a platformei, care promovează conceptul de „Infrastructură financiară de înaltă productivitate” pentru organizațiile cu dificultăți în proiectele de transformare digitală. Cel mai adesea, acestea țin de lipsa pe plan intern a unei expertize tehnice de ultimă generație, dar și a unor sume pentru investiții de anvergură. Cercetări realizate indepedent de McKinsey, IDC și Boston Consulting Group, citate de comunicatul FintechOS, arată că circa 70% dintre proiectele de transformare digitală la nivel global eșuează.
 

  • „Prea des, instituțiile financiare care se angajează într-o strategie de digitalizare se găsesc în situația de a reproduce capacitățile tehnologice ale concurenților doar pentru a le ajunge din urmă. Cu FintechOS 22, companiile pot dezvolta produse personalizate pentru nevoile clienților lor, fără a fi nevoite să facă investiții de anvergură doar pentru a «reinventa roata» de fiecare dată când lanseză un produs.
  • Iar acesta este doar începutul. Pe măsură ce conceptul de Embedded Finance (servicii financiare încorporate) începe să remodeleze piețele și să estompeze granițele dintre furnizori, industrii și tehnologii, instituțiile financiare sunt nevoite să se schimbe. Ele au nevoie să fie capabile să construiască rapid produse noi și personalizate care să poată fi integrate cu ușurință în ofertele furnizorilor terți. Iar acest lucru poate fi realizat doar cu ajutorul unei infrastructuri financiare cu un grad ridicat de productivitate, cu o abordare inovatoare low-code. Era arhitecturilor tehnologice monolitice centrate pe IT ia sfârșit” - susține Teodor Blidăruș, CEO și cofondator FintechOS.

Investițiile directe în transformarea digitală a companiilor din întreaga lume cresc anual cu două cifre, IDC Research prognozând să atingă valoarea de 6.800 de miliarde de dolari până în 2023. Tot IDC, citat de FintechOS, arată că 75% dintre organizații la nivel global vor avea o foaie de parcurs completă pentru transformarea digitală până în 2023, un salt spectaculos față de  27% în octombrie 2020.

Startup-ul FintechOS a fost lansat la București, în anul 2017, de Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț. Compania a obținut investiții de cel puțin 74 de milioane de dolari. Cea mai mare rundă de finanțare a fost în aprilie 2021, când a ridicat o investiție de serie B de 60 de milioane de dolari, condusă de  Draper Esprit, unul dintre cele mai active fonduri din Europa, cu investiții în companii de tehnologie care cresc rapid și au ambiții globale.

Alți investitori în fintech-ul românesc sunt: Earlybird Venture Capital, OTB Ventures, GapMinder, Launchub Ventures, International Finance Corporation.

FintechOS propune o schimbare de paradigmă a modului în care sunt create produsele și serviciile financiare, făcând ca băncile și asigurătorii să devină cu adevărat centrați pe client.

Urmărește aici un interviu din decembrie 2019 cu Teodor Blidărus:

 

 

Urmărește un interviu din mai 2021 cu Sergiu Neguț, cofondator FintechOS:

 

Parallax

Vizualizari
462
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri