Denisa Crăciun

Un startup fintech românesc intră pe piața din Spania: „Capitalul de start pe care îl alocăm este de 1,5 milioane EUR”

CEO Instant Factoring

Un startup fintech românesc, de micro-finanțare online a firmelor, anunță luni  într-un comunicat către StartupCafe.ro, că se lansează pe piața din Spania.

Instant Factoring susține că anul 2023 a fost unul cu „creșteri record în Serbia, cât și în România”, astfel că a decis să se extindă pe piața din Spania.

„Capitalul de start pe care îl alocăm în Spania este de 1,5 milioane euro. Piața din Spania este de 33 de ori mai mare decât cea din România, deci avem în față un drum cel puțin interesant. Ne propunem să creștem progresiv în așa fel încât să devenim o prezență consistentă și să putem să ne consolidăm poziția și în Spania la fel cum am făcut-o în România și Serbia”, a spus Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring (foto). 

La lansarea fintech-ului în Spania a contribuit și Micro Europe, o companie de investiții sociale care a devenit în martie 2023 acționar Instant Factoring, spune startup-ul românesc.

Startup-ul vrea să atragă cel puțin 3 fonduri de investiții locale în acționariatul Instant Factoring Spain și susține că se află deja în discuții avansate în acest sens, cu mențiunea că va deține controlul majoritar al companiei. 

Startup-ul care a împlinit 5 ani de activitate pe piața din România, spune că a finanțat în 2023 peste 800 de clienți, suma totală ridicându-se la peste 250 de milioane lei. În ceea ce privește activitatea din Serbia, în primul trimestru din 2024 compania afirmă că și-a dublat numărul de finanțări față de 2023.

Parallax

Vizualizari
821
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri